DEHN: Je možná unifikace ochrany před bleskem?
H:
Ano, ale nesplníte vyhlášku 268/2009 Sb., § 3, písm. k)
Citace
Pro účely této vyhlášky se rozumí normovou hodnotou konkrétní technický požadavek … obsažený v příslušné české technické normě, jehož dodržení se považuje za splnění požadavků konkrétního ustanovení této vyhlášky.
Citace
Pro stavby uvedené v odstavci (1) musí být proveden výpočet řízení rizika podle normových hodnot k výběru nejvhodnějších ochranných opatření stavby.
Co je to česká technická norma najdete v zákoně 22/1997 Sb.
Milan Hudec:
Citace: Jan Hlavatý 16.02.2012, 11:45
Ano, ale nesplníte vyhlášku 268/2009 Sb., § 3, písm. k)
Co je to česká technická norma najdete v zákoně 22/1997 Sb.
Uznávám svoje K.O.
Pro vás: (jednicka)
Jaroslav Ratiborský:
Citace: Milan Illek 16.02.2012, 10:10
Není mi jasná jedna věc:
Proč Němci mohou mít tabulku s přiřazením tříd LPS k objektům a my ne
Odpovědet se dá asi takto:pokud by projektant nebyl nucen dle normy dělat výpočet rizika spousta prodejců programů pro výpočet tzv.rizika by tento produkt nemohla prodávat.
Proč dělat něco jednoduše,když to jde složitě a ještě z toho kape nebo dokonce prší,záleží na tom kolik lidí se nechá oblb.... .
Alois Kadlík:
S tímto názorem souhlasí stoprocentně všichni lidé s elektrotechnic kým vzděláním se kterými se setkávám v mém okolí.
Je vidět, že v Německu to jde . Přece jestli by vyšla podle tabulky LPS třída IV, nic nebrání aby si investor požádal o zařazení do vyšší třídy - III, II nebo i I . I při unifikaci je vlastně řešení každého domku individuální.
Oldřich Morávek:
Pokud by projektant nemusel dělat výpočty, není potřeba projektantů.
Smyslem výpočtu je ověřit empiricky získanou tipyckou hodnotu.
To že mi něco v 90% funguje bez výpočtu ještě neznamená, že nemusím ověřit výpočtem, že právě daná aplikace nespadá do těch zbylých 10%.
Navíc pan Kaucký je autorem softu pro výpočet, který poskytuje zdarma.
To Kadlík: u nás to jde taky. Analýza určuje nejvyšší možnou míru přípustného rizika. Jestli chci investovat do bezpečnějšího řešení je jen moje volba
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana