DEHN: Je možná unifikace ochrany před bleskem?

<< < (3/16) > >>

H:
Ano, ale nesplníte vyhlášku 268/2009 Sb.,  § 3, písm. k)
Citace

Pro účely této vyhlášky se rozumí normovou hodnotou konkrétní technický požadavek … obsažený v příslušné české technické normě, jehož dodržení se považuje za splnění požadavků konkrétního ustanovení této vyhlášky.

Citace

Pro stavby uvedené v odstavci (1) musí být proveden výpočet řízení rizika podle normových hodnot k výběru nejvhodnějších ochranných opatření stavby.

Co je to česká technická norma najdete v zákoně 22/1997 Sb.

Milan Hudec:
Citace: Jan Hlavatý  16.02.2012, 11:45

Ano, ale nesplníte vyhlášku 268/2009 Sb.,  § 3, písm. k)
Co je to česká technická norma najdete v zákoně 22/1997 Sb.

Uznávám svoje K.O.

Pro vás:  (jednicka)

Jaroslav Ratiborský:
Citace: Milan Illek  16.02.2012, 10:10

Není mi jasná jedna věc:
Proč Němci mohou mít tabulku s přiřazením tříd LPS k objektům a my ne
Odpovědet se dá asi takto:pokud by projektant nebyl nucen dle normy dělat výpočet rizika spousta prodejců programů pro výpočet tzv.rizika by tento produkt nemohla prodávat.
Proč dělat něco jednoduše,když to jde složitě a ještě z toho kape nebo dokonce prší,záleží na tom kolik lidí se nechá oblb.... .  

Alois Kadlík:

S tímto názorem souhlasí  stoprocentně všichni lidé s elektrotechnic kým vzděláním se kterými se setkávám v mém okolí.
Je vidět, že v Německu to jde . Přece jestli by vyšla podle tabulky  LPS  třída IV,  nic nebrání aby si investor požádal o zařazení do vyšší třídy -  III, II nebo i  I .  I při unifikaci je vlastně řešení každého domku individuální.   

Oldřich Morávek:
Pokud by projektant nemusel dělat výpočty, není potřeba projektantů.
Smyslem výpočtu je ověřit empiricky získanou tipyckou hodnotu.
To že mi něco v 90% funguje bez výpočtu ještě neznamená, že nemusím ověřit výpočtem, že právě daná aplikace nespadá do těch zbylých 10%.

Navíc pan Kaucký je autorem softu pro výpočet, který poskytuje zdarma.

To Kadlík: u nás to jde taky. Analýza určuje nejvyšší možnou míru přípustného rizika. Jestli chci investovat do bezpečnějšího řešení je jen moje volba

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana