DEHN: Je možná unifikace ochrany před bleskem?

(1/16) > >>

Milan Kaucký:
Neustále se setkáváme s názory, že nejjednodušší a nejméně komplikované by pro všechny bylo zařadit objekty podle typu budovy do třídy LPS a zbytečně se tak nezatěžovat výpočtem rizika. Je možné jednoduše zařazovat objekty do tříd LPS podle jejich druhu, dělat typové hromosvody a určit tak optimální cenu na každý druh objektu? Je možná unifikace ochrany před bleskem?
Zdroj: zde...

Jak byste reagovali na tuto související otázku vy?

Daniel Hudzík:
<ironia>Nakoľko je celý výpočet rizika vlastne len štatistika, nešlo by sa spoľahnúť na to, že práve do nášho objektu blesk udrie napr. raz za 10000rokov a tým padom bleskozvod neriešiť. </ironia>

Jozef BABJAK:
Ale áno, veď aj typovanie v Lote je štatistika, a všetci typujúci sádzajú práve na tú najmej pravdepodobnú možnosť. Na katedre matematiky som mal kolegu, ktorý mal podobné súťaže ako hobby a pravdepodobnos ti výhry prvej ceny v najrozšírenejš ích typovacích súťažiach vedel naspamäť. Na druhej strane, porovnávať dôsledky výhry v Lote a vo Vami navrhovanej súťaži, pán Hudzík, sa mi nevidí ako primerané.

Oldřich Morávek:
Unifikace ochrany před bleskem je samozřejmě možná, ale potom bych tomu neříkal projekt, ale diagnóza a šel bych se raději schovat pod ochranu psychiatrické kliniky

IM:
Není mi jasná jedna věc:
Proč Němci mohou mít tabulku s přiřazením tříd LPS k objektům a my ne, ačkoli norma je evropská. Proč se mám dostat k zařazení do třídy LPS jakýmsi výpočtem, vycházejícím z délky, šířky a výšky objektu, kde spousta dalších vlastností objektu není postižena?  :'(

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana