DEHN: Je možná unifikace ochrany před bleskem?

<< < (4/16) > >>

František Šohajda:
Nevím, jestli je to to dobré řešení ?

Vždy když vidím něco 3v1,2v1 se mě v kapse otvírá kudla ! >:D ;D ;D

(samozdřejmě elektrikářská. ...)

Oldřich Morávek:
Měl jsem na mysli konstrukci ochrany ve vyšší třídě.
To že spočítám, že pro objekt stačí IV. neznamená, že tam nutně musí být.
Když si investor poručí například třídu III. tak upravím projekt tak, aby tomu odpovídal.

(přesun o víc než jednu třídu jsem ještě nezažil a už by to asi hraničilo s paranoiou  ;)  )

J.Patúc:
Citace: Milan Illek  16.02.2012, 10:10

Není mi jasná jedna věc:
Proč Němci mohou mít tabulku s přiřazením tříd LPS k objektům a my ne, ačkoli norma je evropská. Proč se mám dostat k zařazení do třídy LPS jakýmsi výpočtem, vycházejícím z délky, šířky a výšky objektu, kde spousta dalších vlastností objektu není postižena?  :'(

No a ako sa v takej tabulke dá orientovať bez aspoň niektorých vstupných údajov na výpočet rizika?
Nič nie je zadarmo a tie špecializované organizácie poskytujúce tabulky ochrany objektov pred bleskom majú budúcnosť.

Oldřich Morávek:
Asi bych si netrouf odhadovat riziko na základě pochybné tabulky, když nasypání dat do softu zabere jen pár minut a mám jasný výsledek.
Hlavně je třeba vědět, co vlastně zadávám, aby mi z toho nelezly hausnumera. Pak je snad lepší křišťálová koule

Milan Hudec:
Citace: Jaroslav Ratiborský  16.02.2012, 12:17

Odpovědet se dá asi takto:pokud by projektant nebyl nucen dle normy dělat výpočet rizika spousta prodejců programů pro výpočet tzv.rizika by tento produkt nemohla prodávat.
Proč dělat něco jednoduše,když to jde složitě a ještě z toho kape nebo dokonce prší,záleží na tom kolik lidí se nechá oblb.... .  

Mohu vědět v jakém programu počítáte rizika Vy?

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana