Jaká je nutná velikost hlavního jističe a nutnost třífázového rozvodu ?
Juraj Rojko:
To zažloutlé mastné není z plynu, ale z pánví a hrnců, v tom žádný rozdíl nezaznamenáte. První kapka rozpáleného oleje na fólii... no uvidíte sám.
Davson:
Citace: Juraj Rojko 06.02.2012, 22:54
To zažloutlé mastné není z plynu, ale z pánví a hrnců, v tom žádný rozdíl nezaznamenáte. První kapka rozpáleného oleje na fólii... no uvidíte sám.
Poslední větě nerozumím. Že by jste nešel do kuch. linky z materiálu fólie ? Proč to tedy vůbec vyrábí?
tessicz:
Nedávno jsme si nechali dělat kuchyň na míru od kamaráda truhláře. Nejdříve jsme chodili po různých kuchyňských studiích a líbila se nám také lesklá bílá a nebo červená fólie. Poté co jsem s tím za kamarádem přišel mi řekl že mi to z toho klidně udělá, ale že to důrazně nedoporučuje. Ukázal mi kousek té desky s folií kterou vystavil horké páře a ta fólie se pěkně zvlnila. Teď si představte co to udělá když otevřete troubu nad kterou je právě tato fólie a nebo co udělají výpary z hrnců... Také je to hodně citlivé na škrábnutí a následné loupání fólie. Jsou podle mě dvě možnosti když chcete lesklou kuch. linku. První je místo fólie využít lakování a nebo laminát.
Kamarád mě tedy přesvědčil k lesklému laminátu. Lesklé je to stejně jako MDF fólie a je to kvalitnější. Má to jednu nevýhodu a to, že člověk u toho nemůže mít oblé hrany nebo různě frézované jako pro fólii ale můsí tam být ABS hrana. Z počátku nám to vadilo ale když jsme viděly jak to vypadá tak to nevypadalo zle. Hrany jsem si nechali udělat v imitaci hliníku a vypadá to moc hezky.
S kuchyňskou linkou jsem spokojeni a rádi že jsme zvolili laminát.
Jinak jsem také v paneláku a nechali si vyhodit plyn a dali indukci ale na třífázový rozvod. Protože jak je výše napsáno tak při vaření nemoct mít cokoliv jiného zapnutého se nám vůbec nelíbilo. U PRE nás poplatek za navýšení stál z 1x15A na 3x25A tuším 9500 Kč + 3000 Kč za nový jistič a přitažení nového kabelu do bytové rozvodnice včetně revize. Kabel byl po chodbě tažen v liště tak abych elektrikářům ušetřil čas a sobě peníze tak jsem veškerou přípravu jako lišty provrtání stěn apod. udělal sám.
Teď jsme spokojeni můžeme mít spuštěné všechny spotřebiče, při vaření koukat na tv a pustit si rychlovarnou konvici to by předtím nešlo :D
Václav 3:
Na celoelektrický sporák určitě použít třífázovou přípojku, bez ní budete otrokem, který bude řešit co vypnout, abyste měli nedělní oběd a knedlo-zelo vepřo bude stejně problém, protože troubu a dvě plotny najednou nezapnete. Indukční desky mají sice o něco menší příkony než sporáky se sklokeramickou deskou nebo s litinovými plotnami, ovšem je stejně příliš velký na jednofázové připojení.
Na byt v paneláku s elektrickým sporákem se dává jistič hodnoty 3Bx20A, který by měl stačit i na provoz dalších spotřebičů bez obtíží. Což ovšem představuje doplatek rozv. závodu 7000,- Kč za rezervovaný příkon (při původním jednofázovém 15A) a předělávku elměrného rozvaděče, přívodu do bytu a bytového rozvaděče.
Na myšlenku, že ke sporáku namontujete vidlici a zapojíte ho do zásuvky nad kuch. linkou, rychle zapomeňte.
František Šohajda:
Citace
Na byt v paneláku s elektrickým sporákem se dává jistič hodnoty 3Bx20A, který by měl stačit i na provoz dalších spotřebičů bez obtíží. Což ovšem představuje doplatek rozv. závodu 7000,- Kč za rezervovaný příkon (při původním jednofázovém 15A)
Mám zkušenost že stačí 20/B/3 i na střední RD , pokud tam není kutil!! Už jsem jich tak dost montoval , resp.
snižoval z 25 na 20A....jak si majitelé přály, aby ušetřili....
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana