Jaká je nutná velikost hlavního jističe a nutnost třífázového rozvodu ?
Zdenek Hejčl:
Tak já se setkal se dvěma extrémy.
Na faktuře 25A, a v rozvaděči 15A a naopak, na faktuře 15A a fyzicky 25A.
Nebylo na patře, ale v jiném domě... Takže uvést do souladu s fakturou požadoval ČEZ.
Spíše se domnívám, že to stříleli od boku, neboť jističe tam byly léta.
Jaroslav Molák:
Musím dodat jedno,
po privatizaci, studenti, co by brigádníci přepisovali tehdejší Přihlášky k odběru elektrické energie našim dodavatelům ČEZu, E-Onu a Pre do počítače a tiskly se nové smlouvy s odběrateli. Výpočetní technika musela obsáhnout značná data domácností, co by odběratelů. V počítači už nikdo povětšinou nekontroloval přepisovaná data, záruka, že jsou podepsány odběratelem je Bůh ví kde.
Distribuční společnost např. ČEZ dnes neprokáže, že se mnou má řádnou smlouvu, protože mám obchodní vztah jenom na základě Přihlášky z roku 1976, novou smlouvu jsem mu nikdy nepodepsal. Tedy teoretický příklad.
Bude zajímavé v novém tarifu jak bude postupovat dodavatel, když fyzicky v panelovém domě před elektroměry budou zaplombované hl. jističe IJV 15 A jako u uvedeného tazatele a oni budou prokazovat správnost svých tvrzení.
Věřme, že se dodavatelům, distributorovi nepodaří změnit tak radikálně ceník ve svůj prospěch.
Inu do 30.6.2016 ERU se rozhodne.
František Šohajda:
Citace: Zdenek Hejčl 02.02.2016, 20:45
Tak já se setkal se dvěma extrémy.
Na faktuře 25A, a v rozvaděči 15A a naopak, na faktuře 15A a fyzicky 25A.
Nebylo na patře, ale v jiném domě... Takže uvést do souladu s fakturou požadoval ČEZ.
Spíše se domnívám, že to stříleli od boku, neboť jističe tam byly léta.
Něco podobného jsem měl v prosinci...Byt ovka , dělal jsem revizi společných prostor,
potřeboval jsem odblombovat kryty svorkovnic pro očistění a měření..Eon dodal seznam
všech HL. jističů a všichni měli 25A a fyzicky 15-20A.
Pak EON chtěl po mě ,abych je všechny vyměnil za 25A, když to nikdo z bydlícíh nechtěl!
A hlavně nechtěl zaplatit,protože to tam měli 25 let a nechtěli s tím nic dělat.
EON to ani nechtěl zpět zablombovat! Až se to vymění?
Pavel K.:
Citace: Martin Kurka 01.02.2016, 13:04
Na přívodním vedení k motoru máte asi kapacitu jako hrom a stojaté vlnění vám vrací část energie pro motor zpět do měniče.
Hlučnost motoru - ramplování a parazitní frekvence by i odpovídaly důsledkům divokých stavů ve vedení k motoru.
Díky za odbornou odpověď profíka... Vodiče k motoru jsem ponechal původní, zřejmě 4x1.5 AYKY.
Měnič: SV001iE5-1C http://www.frecon.cz/index.php?oid=2740911 Na přívodu má strašlivou kapacitu, tak tímto směrem zřejmě nevysílá.
Dále čtěte s velkým nadhledem!... Vývod jsem zapojil do původního rozvodu včetně tří původních jističů cca 3x0.4 A (tři motory paralelně) - jejích zkratové spouště možná částečně nahrazují tlumivky a tím by mohly i "odrušovat". Této konstrukci jsem ze všech nejblíž a rušení jsem si nevšiml, ale fakt už střední vlny neposlouchám.
Citace: Martin Kurka 01.02.2016, 13:04
Na přívodním vedení k motoru máte asi kapacitu jako hrom a stojaté vlnění vám vrací část energie pro motor zpět do měniče.
Hlučnost motoru - ramplování a parazitní frekvence by i odpovídaly důsledkům divokých stavů ve vedení k motoru.
A možná 10-15% výkonu měniče vyzařujete anténou z nestíněného a nepřizpůsobené ho přívodu k motoru do éteru.
Nejhorší rušiče dneška z pohledu radioamatéra a z mé praxe: LTE vs DVB-T to jsem řešil dvakrát. Měnič pro LED osvětlení v blízkosti DAB přijímače. PLC - doufám, že je to už zakázané. Je to úplně všude, nedávno jsem řešil vyhořelý čínsky inverter v pračce Elektrolux - žádné stínění směrem dolu pračka má jen umělohmotný dekl, L+C odrušení jen na vstupu.
Ale dost už měničů, příště jsem hodím nějaké grafy z mých měření zatížení letošní zimy.
Zdraví kutil kaskadér, devatero řemesel, desátá bída (dance)
Navigace
[0] Index zpráv
[*] Předchozí strana