Má projektant pravdu, že se u RD selektivita neřeší?

<< < (2/4) > >>

Pavel Horský:
Citace: Jan Franěk  29.01.2012, 10:15

Pokud ovšem nevyslyší vaše námitky a to bez logických a oprávněných důvodů(ty si můžete ověřit právě zde v diskusích) ,  tak potom i já doporučím jeho výměnu.

Právě na to jsem myslel. Znám plno kolegů, kteří si své nápady obhajují i když postrádají logiku a pomalu by za ně položili život.

František Šohajda:
A není to chránič 32A (proudové kontakty na zatížení 32A) ?
Je to klasický jistič s charakteristik ou B,C....? Nepíšete??

Milan Hudec:
Obecně má jistič proti vyp. lépe propracované kontakty s použitím kvalitnějších materiálů dosedacích plošek, rovněž jsou kval. rozdíl ve zhášecích komorách, dalším důvodem může být potřeba temperace v daném rozvaděči, či potřeba impedance daná jističem.

Daniel Hudzík:
Jedna vec je, ze sa neriesi selektivita v RD. To nie je celkom pravda. To by potom stacil 1 hlavny istic pred elmerom a dostatocne dimenzovane vedenia :) a vratime sa o 50rokov spat kedy cely RD istila jedna poistka.

Druha vec je pouzitie istica coby hlavneho vypinaca. Istic je primarne urceny na istenie, t.j. samocinne vypinanie (vplyvom pretazenia ci skratu).. vypinac je naopak urceny na manualne vypinanie obvodu.

PS. V RD, kde sa zvacsa ER nachadza velmi blizko domu je otazka nutnosti hl.vypinaca diskutabilna

Pavel Horský:
U bytových rozvodnic do 25A není potřeba osazovat hl. vypinač. To nám vždy tloukli do hlavy. Pravdou však je, že je hl. vypinač není nikdy zbytečností. Při hrabání se v rozvaděči bych musel na ER vidět, jinak bych si nikdy nebyl 100% jistý, že mi to nějaký debil nahodí. A cena hl. vypinače ještě nikoho nezruinovala a to i s ohledem k tomu, že budu muset koupit o něco větší rozvaděč.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana