Má projektant pravdu, že se u RD selektivita neřeší?
František Šohajda:
Citace
Jen pro srovnání E-shop elektramu jistič ... 32/3 510Kč, spínač APN 32/3 576Kč, takže k tomu mohla projektanta vést i nějaká uspořená koruna pro vás......
A ještě více markantní rozdíl ceny je u značkových a neznačkových jističů a vypínačů.....j istič versus vypínač může být i 200 .-Kč (i více) a to hraje velkou roli....v konečném rozhodování co tam dát ...
Pokud je před větším jističem menší, bezpečnost instalace je zaručena, jen vypínání bude jinde....
Až tak bych v tom problém neviděl... o:-)
Lukáš Rotrekl:
Citace: Petr Doležal 29.01.2012, 19:12
Jak vypadá cenové porovnání LPN 32/3 se spínačem APN 32/3 ?
... má totiž zkratovou odolnost 6kA a APN 10kA i LPN 10kA.
LPN je asi 833,-Kč, ale spíš jsem srovnával, co je potřebné v danné aplikaci.... A doopravdy si nepamatuju dům, kde by šestky nestačily..... (Mimo hlavní před elektroměrem)
Jiří Schwarz:
Citace: Milan Hudec 29.01.2012, 12:13
Obecně má jistič proti vyp. lépe propracované kontakty s použitím kvalitnějších materiálů dosedacích plošek, rovněž jsou kval. rozdíl ve zhášecích komorách, dalším důvodem může být potřeba temperace v daném rozvaděči, či potřeba impedance daná jističem.
To je různé podle výrobce.
Někdy výrobci uvádějí u vypínače větší počet sepnutí/vypnutí.
Pokud je to vypínač v bytovém rozvaděči, tam bych počet vypnutí neřešil...
Daniel Hudzík:
Citace: Lukáš Rotrekl 29.01.2012, 19:22
LPN je asi 833,-Kč, ale spíš jsem srovnával, co je potřebné v danné aplikaci.... A doopravdy si nepamatuju dům, kde by šestky nestačily..... (Mimo hlavní před elektroměrem)
Staci mat dom povedzme 20m za trafom na vyvode 240 AYKY....
Lubomír Jindra:
Pak také vypínání a zapínání některých vypínačů jde tak ztuha, že mám pochybnosti zda by takovou věc dokázaly obsluhovat i ženy. Někdy jde vypínač na DIN zapnout docela lehko ale na vypnutí aby si člověk vzal páčidlo (zle) Průmysl ok, ale do bytu?
Navigace
[0] Index zpráv
[*] Předchozí strana