Má projektant pravdu, že se u RD selektivita neřeší?

(1/4) > >>

Pavel.B:

Chtěl bych se zeptat jak je to se selektivitou jištění u RD. V elektroměrovém rozvaděči mám jištění 25A a projektant mi do hlavního domovního rozvaděče namaloval jistič 32A. Po mém dotazu co selektivita mi odpověděl, že u RD se selektivita neřeší a že hlavní jistič 32A v domovním rozvaděči je míněn spíše jako hlavní vypínač elektroinstala ce. Mám tomu uvěřit, nebo je čas změnit projektanta?

Pavel Horský:
Mě by tedy vážně zajímalo, co vedlo pana projektanta k tomu, aby místo hl. vypínače navrhl jistič?
V tomto případě zcela logicky při zkratu i přetížení vybaví vždy hl. jistič u elektroměru.
Dokonce vás hl. vypínač vyjde i levněji, než uvedený jistič.
Nevidím tedy v jeho návrhu žádná pozitiva ani logiku.

Vít Rotrekl:
Citace: Pavel Horský  29.01.2012, 09:40

Mě by tedy vážně zajímalo, co vedlo pana projektanta k tomu, aby místo hl. vypínače navrhl jistič?
V tomto případě zcela logicky při zkratu i přetížení vybaví vždy hl. jistič u elektroměru.
Dokonce vás hl. vypínač vyjde i levněji, než uvedený jistič.
Nevidím tedy v jeho návrhu žádná pozitiva ani logiku.

Možná pan projektant nezná vypínač na DINku :)

Pavel Horský:
Citace: Vít Rotrekl  29.01.2012, 09:44

Možná pan projektant nezná vypínač na DINku :)

Potom doporučuji zmiňovanou výměnu projektanta a to velmi rychle  ;) (dance)

Jan Franěk:
Nechci toto řešení obhajovat, také  používám vypínače, ale na druhou stranu je to celkem běžné řešení i když méně logické. Kvůli tomu bych projektanta neměnil.  Řekněte mu, že by jste tam raději viděl vypínač a on vám jistě vyhoví. Pokud ovšem nevyslyší vaše námitky a to bez logických a oprávněných důvodů (ty si můžete ověřit právě zde v diskusích),  tak potom i já doporučím jeho výměnu.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana