Má dnes nejaký zmysel revízia bleskozvodu podľa 34 1390?
Jaroslav Ratiborský:
Citace: Oldřich Morávek 06.02.2012, 07:56
S novým pojetím, je daleko větší riziko zavlečení bleskového proudu do objektu po ing. sítích, než přímý úder.
Nechtěl jste napsat:místo
S novým pojetím,
Spojením PEN s uzemněním hromosvodu vzniká daleko větší riziko zavlečení bleskového proudu do objektu po ing. sítích, než přímý úder ?[
Milan Hudec:
(dance)
To Macek, abych nějaké roziko vůbec spočetl, mám dvě možnosti, jak získat podklady:
1. bud se podívám z okna a počet továrních komínů vynásobím počtem piv za uplynulý měsíc a celé to posléze podělím počtem milenek
2. nebo se mrknu do připravené tabulky, použiji cifru připravenou odborníky, spočtu riziko a jdu si užívat
Já používám způsob č.2.
To Ratiborský, vlastně vám gratuluji a posílám bod, jste první, u koho mě došel dech (dance)
Oldřich Morávek:
Nějak nechápu, jaký má vliv na přepětí spojení hromosvodu a PEN na HOP. Když se podívám z okna na přípojku nn vrchním vedením, uvědomím si, že rozvod po vsi je cca 1,5km, konzole mají tak 0,8m šíře, a vyčnívá to nad krajinu, tak mě vychází, že z venčí po PEN mi toho příjde daleko víc, než z vlastní střechy.
Proto si PEN na přívodu spojím s vlastním zemničem, abych to, co přijde z venčí, aspoň trochu omezil!!
to Ratiborský (wall)
PS: někteří z nás, tam mají ještě SPD
Petr M:
Citace: Jan Alin 03.02.2012, 15:48
Normální člověk se nad tím nepozastaví a "zem" je pro něj prostě potenciál, nehledě na to, jestli je v místě úderu blesku louka, komín, nebo člověk s deštníkem močící cestou z restaurace na kmen stromu, ale mluvíme tu o úředníkovi a právníkovi. Tito dva tvorové dokáží jakýkoliv pojem vysvětlit jakkoli, pokud se to hodí jejich egu nebo kapse a většinou tím normálnímu člověku způsobí nevratné škody. Je zbytečné jim dávat do ruky cokoli navíc co nemusí mít. ;)
To je dvousečná zbraň. Co když děti úředníka budou zrovna ve fyzice probírat blesky, on si je přezkouší podle knížky a druhý den vrátí PD s tím, že se neřeší blesk typu mrak-mrak? (zle)
Jan Alin:
Citace: Petr M 06.02.2012, 14:59
Co když děti úředníka budou zrovna ve fyzice probírat blesky.....
Nebudou, učitelé učí o blesku jen to, že se děti nemají schovávat za bouřky pod stromy ;D.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana