Má dnes nejaký zmysel revízia bleskozvodu podľa 34 1390?

<< < (3/40) > >>

Miroš Jan:
Lubomíre  (jednicka)

Milan Karvánek:
Citace: Záhyna Lubomír  29.01.2012, 21:53

...Přece nejsem placen za bezplatné školení a dovzdělávání projektantů. Měla by být také nějaká kontrola ze strany SÚIP.....

Naprostý souhlas, problém je jen v tom, že, podle  62305 je "kontrola správnosti TD" součást výchozí revize  (zle) (je to dokonce v jedné z testových otázek zkoušek RT)
Cena za revizi nového hromosvodu je u mě dnes vyšší než za pevnou instalaci.

Marián K:
Potom je namieste otázka, či je nová norma v poriadku ak sa vyžaduje kontrola PD? Časom sa zmení každá, takže asi nie je. Bude len na tlaku zdola, kedy k tomu dôjde.
Pán Záhyna to pomenoval veľmi správne.

Jan Hájek:
Citace: Marián K  30.01.2012, 08:14

Potom je namieste otázka, či je nová norma v poriadku ak sa vyžaduje kontrola PD? Časom sa zmení každá, takže asi nie je. Bude len na tlaku zdola, kedy k tomu dôjde.
Pán Záhyna to pomenoval veľmi správne.

Pak je na místě ovšem otázka, k čemu RT?
Stačilo by, pokud by projektant přišel zkontrolovat, zda je vše podle jeho dokumentace,
To budou lidé rádi, že jim ubude papírování a dělání prostředníka mezi projektantem a RT, který má jiný názor.

Jan Alin:
Citace: Jan Hájek  30.01.2012, 08:53

Stačilo by, pokud by projektant přišel zkontrolovat, zda je vše podle jeho dokumentace

Bez urážky, to bych chtěl jednou na vlastní oči vidět, jak projektant přijde zkontrolovat, zda je práce provedena podle jeho dokumentace.  >:D
Jen málo projektantů jsem viděl na stavbě a z nich polovina netušila, na co v praxi kouká. Tím netvrdím, že jsem nepotkal i pár machrů, kteří byli schopni bez mrknutí to, co nakreslili, také vlastnoručně realizovat, ale těch bylo strašně málo.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana