Jak sehnat schopného elektrikáře pro pomoc s rekonstrukcí elektroinstalace?
Ján Garaj:
Pán Hudzík, ak je ten byt váš a nemáte platnú revíziu, tak je Vašou povinnosťou si ju zabezpečiť a vypýtať si doklad o zaplatení.Ak má byt iného majiteľa, tak ho požiadajte o nahliadnutie do revíznej správy, prípadne o jej vyhotovenie. To je konkrátna rada, zaplatíte mi niekto? Som penzista a ak chcete pán Horský zverejním svoj dôchodok. Tu si radíme aj hlúposti, kto nechce nenapíše, neporadí. Niekto slušný to tu má aj napísané, nechcem robiť reklamu, aby som nemal nárok na odmenu. Pán Kovář, napíšte, že máte trvalé bydlisko v Hamburgu alebo v Kyjeve a to je potom džob, len neviem kto si vás objedna v ČR alebo v SR. Pán Illek sám píšete o najjednoduchšo m projekte a nepoznáte jednoduchý projekt, tak ste to mali nazvať inak. Čo je náplňou ktorého stupňa projektu, by vám presnejšie dokázali citovať páni projektanti. Ja by som vás mohol priviesť k omylu a to nechcem ani cestou tejto diskúzie. Konkrétne riešenia a to aj hlúpostí sme tu už navrhli dosť a zadarmo opäť formou diskúzie. Pán Fořt naozaj poprosil o riešenie formou diskúzie, kto chce poradí, kto chce znechutí alebo zneistí. Pán Fořt určite si zavolajte revizáka na poradu a toho musíte primerane slušne zaplatiť. Ostatné naše rečičky si nemusíte všímať. Značná časť z nás okrem tých slušnejších sme ješitní chlapi, ako by napísala pani emancipovaná Januliak.Myslí m, že už by to stačilo.
raj:
Pokud se zákazník "kroutí" jako tento, zeptám se přímo - jde vám o peníze ? Nemáte je či je dát nechcete ?
Konfrontace s pravdou je krutá. Pokud je dát nechce a nechce zároveň akceptovat snížení parametrů za účelem adekvátního snížení nákladů, tak se u nás dveře poměrně rychle zavírají zvenku ...
Je snadné poznat "vychcaného" člověka, se kterým také vždy nemilosrdně vyrazím dveře.
Spolupráce zákazníka je fajn, pokud potřebujeme získat čas.
Nikdy se napoprvé nepodaří vše na 100 procent, tak to musí tuhle a támhle předělat ...
O projektech na "čudlačy" si myslím své, je to skutečně jen vyhození peněz.
Barevné křídy na zdi řeší vše.
Pavel Horský:
Citace: Ján Garaj 27.01.2012, 07:46
Som penzista a ak chcete pán Horský zverejním svoj dôchodok.
Neberte mě až tak za každé slovo. Vím, že jsou na tom důchodci jak jsou. Jen jsem si tak rýpnul, nemyslel jsem to vážně ani zle.
Sám jistě víte, že tu radím a klábosím o problémech již řádku let, ale právě to mě naučilo rozlišovat, komu radit a komu ne. Někdo sem přijde opravdu jen z vyčůranosti a chce tu od nás navrhnout "zdarma" celou instalačku, což nemám rád a zřejmě i ti, kdo se tímto živý. Divíte se mi?
Nepíši, že je to zrovna tento případ, ale již zde padla rada: pozvat si odborníka, vše s ním probrat na místě a domluvit se na svépomoci. Čekat, že si rádce jistě vezme nějakou provizi. Výši provize zde nikdo neví, záleží vždy na samotném jedinci, který své služby nabízí.
Myslím, že tím mělo celé vlákno skončit.
Radek Červený:
Citace: Jiří Kovář12 26.01.2012, 22:55
rád provedu poradenskou činnost cena
700,- hodina
cesta 10,- Kč/km
250,-/hod tratná na cestě ... a to bez DPH
Standardní situace. Poradenství je vždy ceněno výše jak vlastní montáž. Pokud chce někdo ušetřit tím, že si nechá radit od odborníka a bude si dělat si to sám, musí na to mít. Zpravidla to ve finále vyjde dráž než si to odborníkem nechat zrealizovat ;)
Miroš Jan:
Jó jó, svatá pravda Radku (jednicka)
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana