Jak jistit dlouhe trasy vedeni CYKY 3x1.5mm?

<< < (3/5) > >>

Daniel Hudzík:
Citace: Milan Hudec  24.01.2012, 18:37

Ono nejde jen o to vypadávání, spojovat ochranným vodičem průřezu 1,5 dvě naprosto různá uzemnění (v případě zachování TN) mě přijde coby zrůdná myšlenka.

Bolo by dobre vediet, ake zariadenie je na "druhom konci". Ina situacia by bola, keby sa PE vodic v zariadeni pouzival len na pripojenia napr. odrusovacich kondenzatorov, alebo je prepojeny s vodivymi krytmi a pod.,  alebo sa jedna o zariadenie II triedy.

Milan Hudec:
Citace: Daniel Hudzík  24.01.2012, 18:54

Bolo by dobre vediet, ake zariadenie je na "druhom konci". Ina situacia by bola, keby sa PE vodic v zariadeni pouzival len na pripojenia napr. odrusovacich kondenzatorov, alebo je prepojeny s vodivymi krytmi a pod.,  alebo sa jedna o zariadenie II triedy.

To snad máte jedno, pokud už tam bude, a bude se jmenovat ochranný, musíte ho přece přizemňovat.

Štefan Beláň:
Citace: Milan Hudec  24.01.2012, 18:37

Ono nejde jen o to vypadávání, spojovat ochranným vodičem průřezu 1,5 dvě naprosto různá uzemnění (v případě zachování TN) mě přijde coby zrůdná myšlenka.

TO: Hudec

Co je na povinnosti uzemňování ochranného vodiče PE zrůdného? :o
Já to pokládám za naprosto jasný a logický požadavek ČSN 33 2000-4-41 ed. 2.  (norm)

Milan Hudec:
Citace: Štefan Beláň  24.01.2012, 19:15

TO: Hudec

Co je na povinnosti uzemňování ochranného vodiče PE zrůdného? :o
Já to pokládám za naprosto jasný a logický požadavek ČSN 33 2000-4-41 ed. 2.  (norm)

Neuváděl jsem, že je zrůdné přizemňování, ale doprovodný efekt, propojení těchto uzemnění vodičem 1,5mm, kterým mohou téci vyrovnávací proudy na úrovni jeho max. proudové zatížitelnosti .

P.S. By mě zajímalo, kdo mě tu neustále ubírá body, i když jsem "hodnej" (dance)

Jiří Schwarz:
Citace: Milan Hudec  24.01.2012, 19:21

...
P.S. By mě zajímalo, kdo mě tu neustále ubírá body, i když jsem "hodnej" (dance)

Tak já ti jeden dám, protože dělám na "dráze" a umím si představit, co nám občas teče za hrůzy mezi dvěma body, kde jsou "nestejné zemní potenciály",  takže plně chápu tvoje představy, že v podobném případě by bylo rozumné uvažovat o síti TT s "místním uzemněním" na konci u spotřebiče.

Osobně bych bral za rozumné řešení jistit na začátku vedení především proti zkratu a "na konci" mít ochranu před NDN citlivým chráničem a síť TT se samostatným uzemněním.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana