Jak jistit dlouhe trasy vedeni CYKY 3x1.5mm?

<< < (2/5) > >>

IM:
Citace: Pavel Horský  24.01.2012, 07:39

A jaký důvod uvedete ke svému tvrzení?

Nemusí se obávat nevyhovující impedance smyčky.

Milan Hudec:
Citace: Milan Illek  24.01.2012, 14:39

Nemusí se obávat nevyhovující impedance smyčky.

To sice nemusí, ale hrozí svévolné vybavání citlivého chrániče kapacitními proudy v kabelu, řešení se nabízí v přechodu do TT v místě spotřebiče s chráničem na tomto místě.

Pavel Horský:
 (jednicka)Citace: Milan Hudec  24.01.2012, 15:22

To sice nemusí, ale hrozí svévolné vybavání citlivého chrániče kapacitními proudy v kabelu, řešení se nabízí v přechodu do TT v místě spotřebiče s chráničem na tomto místě.

Štefan Beláň:
Citace: Milan Illek  23.01.2012, 23:10

Použijte kombinaci jistič B4/1 + chránič 30 mA nebo obdobný jističochránič.  :)

Souhlasím, nápad je to dobrý a profesionální,  také jsem uvažoval o této odpovědi, ale s tím, že je nutné použít chránič 100-300mA, což je z hlediska ochrany při poruše naprosto postačující. :)
Citlivý chránič 30mA by mohl tomto případě způsobovat výše uváděné potíže. :-\

PS: Otázkou je, zda na konci bude použita ochrana samočinným odpojením a/nebo jiný způsob ochrany při poruše.

Milan Hudec:
Citace: Štefan Beláň  24.01.2012, 17:37

Souhlasím, nápad je to dobrý a profesionální, také jsem uvažoval o této odpovědi, ale s tím, že je nutné použít chránič 100-300mA, což je z hlediska ochrany při poruše naprosto postačující. :)
Citlivý chránič 30mA by mohl tomto případě způsobovat výše uváděné potíže. :-\

PS: Otázkou je, zda na konci bude použita ochrana samočinným odpojením a/nebo jiný způsob ochrany při poruše.

Ono nejde jen o to vypadávání, spojovat ochranným vodičem průřezu 1,5 dvě naprosto různá uzemnění (v případě zachování TN) mě přijde coby zrůdná myšlenka.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana