Jak jistit dlouhe trasy vedeni CYKY 3x1.5mm?
IM:
Citace: Pavel Horský 24.01.2012, 07:39
A jaký důvod uvedete ke svému tvrzení?
Nemusí se obávat nevyhovující impedance smyčky.
Milan Hudec:
Citace: Milan Illek 24.01.2012, 14:39
Nemusí se obávat nevyhovující impedance smyčky.
To sice nemusí, ale hrozí svévolné vybavání citlivého chrániče kapacitními proudy v kabelu, řešení se nabízí v přechodu do TT v místě spotřebiče s chráničem na tomto místě.
Pavel Horský:
(jednicka)Citace: Milan Hudec 24.01.2012, 15:22
To sice nemusí, ale hrozí svévolné vybavání citlivého chrániče kapacitními proudy v kabelu, řešení se nabízí v přechodu do TT v místě spotřebiče s chráničem na tomto místě.
Štefan Beláň:
Citace: Milan Illek 23.01.2012, 23:10
Použijte kombinaci jistič B4/1 + chránič 30 mA nebo obdobný jističochránič. :)
Souhlasím, nápad je to dobrý a profesionální, také jsem uvažoval o této odpovědi, ale s tím, že je nutné použít chránič 100-300mA, což je z hlediska ochrany při poruše naprosto postačující. :)
Citlivý chránič 30mA by mohl tomto případě způsobovat výše uváděné potíže. :-\
PS: Otázkou je, zda na konci bude použita ochrana samočinným odpojením a/nebo jiný způsob ochrany při poruše.
Milan Hudec:
Citace: Štefan Beláň 24.01.2012, 17:37
Souhlasím, nápad je to dobrý a profesionální, také jsem uvažoval o této odpovědi, ale s tím, že je nutné použít chránič 100-300mA, což je z hlediska ochrany při poruše naprosto postačující. :)
Citlivý chránič 30mA by mohl tomto případě způsobovat výše uváděné potíže. :-\
PS: Otázkou je, zda na konci bude použita ochrana samočinným odpojením a/nebo jiný způsob ochrany při poruše.
Ono nejde jen o to vypadávání, spojovat ochranným vodičem průřezu 1,5 dvě naprosto různá uzemnění (v případě zachování TN) mě přijde coby zrůdná myšlenka.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana