Jak vyřešit velký proudový ráz?

<< < (2/4) > >>

Michal Štauber:
Citace: Jozef BABJAK  12.01.2012, 13:15

Nejaký workaround zamedzujúci okamžitému pripojeniu všetkého, napr. aj ten navrhnutý priamo v otázke, je možný. Otázkou je, či jeho cena nebude porovnateľná alebo vyššia s cenou výmeny vedenia od hlavného k podružným rozvádzačom, t.j. s čiatostočnou rekonštrukciou elektroinštalá cie. A že tú elektroinštalá ciu rekonštrukcia v dohľadnom čase čaká, je nad slnko jasnejšie.

Ničmenej, stále nebola zodpovedaná kľúčová otázka položená p. Illekom: Aké sú charakteristik y zmienených 20A ističov? A ako sa vraví, dobre položená otázka rovná sa polovica odpovede. A keďže v roku 1980 tam mohlo byť inštalované všeličo, čo dnešné charakteristik y ani označením ani reálnym správaním nepripomína, skúsim otázku zovšeobecniť a doplniť:

Aký typ ističov a s akými parametrami istí v hlavnom rozvádzači vývody k rozvádzačom podružným?

Aké je vedenie od hlavného rozvádzača k rozvádzačom podružným?

Aká je vzdialenosť - merané po vedení - od hlavného rozvádzača k rozvádzačom podružným?

Aký typ a s akými parametrami je ten "50A deon"?

Jističe jsem už vyměnil z 20A/B za 20A/C a přívodní kabel je 6-tka hlína cca 15m. Deon navíšit nelze. Celková rekonstrukce je nej. řešení, ale když jsem toto navrhnul mému nadřízenému tak jsem byl zas jako jindy označen za nej. ....... který ničemu nerozumí.

Rozmahel Vladimír:
Ta ayky6 je přívod pro podružné rozvaděče a je uložena ve zdi? Ayky 4-5 x 6 uložené ve zdi lze jistit 32A. Jak u vás vypadá zatížení středního vodiče?

Michal Štauber:
Citace: Rozmahel Vladimír  12.01.2012, 19:22

Ta ayky6 je přívod pro podružné rozvaděče a je uložena ve zdi? Ayky 4-5 x 6 uložené ve zdi lze jistit 32A. Jak u vás vypadá zatížení středního vodiče?

Kabel je v zdi 4x6 + fezn lano pro přizenění. Zatížení středního vodiče jsem neměřil.

Miroš Jan:
Pokud tam je AYKY 4 x 6, není tam střední vodič.

Rozmahel Vladimír:
Jasně, je to stará TNC.
Těžko hodnotit na dálku. Pokud je to lano FeZn taženo souběžně s kabelem ayky 4x6, zatížení středního vodiče asi nemusíte řešit. Jištění 32A předpokládá jednotlivý kabel bez souběhu s ostatními. Je otázka, zda by při výměně jističů potom vše udržel HJ 3x50A. To spínání by se použít dalo, je třeba zohlednit indukční chrakter odběru a použít dostatečně dimezované kontakty pro danou třídu spínání. Četnost výpadků snad není tak častá, aby se muselo uvažovat s jiskření ve stykačích blízko spotřebičů. Částečně by se dala špička omezit použitím UPS pro skupiny spotřebičů...

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana