Jak vyřešit velký proudový ráz?
Miroš Jan:
No pokud by v těch podružných rozvaděčích bylo dostatek místa, jedno řešení by čistě teoreticky bylo.
Použil bych relé CRM-91H, kterými bych spínal vybrané obvody pomocí stykačů. Na každém relé bych nastavil jiný čas zpožděného spínání.
Jozef BABJAK:
Citace: Rozmahel Vladimír 12.01.2012, 20:26
... Je otázka, zda by při výměně jističů potom vše udržel HJ 3x50A. ...
V takom prípade by mohlo dôjsť na aplikáciu riešenia s postupným pripájaním, ale už na úrovni hlavného rozvádzača. Predpokladám, že vývodov z hlavného do podružných rozvádzačov je menej, ako okruhových vývodov z rozvádzačov podružných.
Michal Štauber:
Citace: Miroš Jan 12.01.2012, 20:54
No pokud by v těch podružných rozvaděčích bylo dostatek místa, jedno řešení by čistě teoreticky bylo.
Použil bych relé CRM-91H, kterými bych spínal vybrané obvody pomocí stykačů. Na každém relé bych nastavil jiný čas zpožděného spínání.
To je asi nejschůdnější řešení problému s výpadky. Bohužel firma ve které pracuji je připojena zrovna na 22kv větev co je našem okrese nejvíc poruchová (vítr, sníh) takže výpadky jsou častější.
Štefan Beláň:
Citace: Michal Štauber 13.01.2012, 19:18
To je asi nejschůdnější řešení problému .....
TO: Štauber
Nejschůdnější a správný postup vám naznačil již kolega Illek ve své odpovědi zde.
Citace: Milan Illek 11.01.2012, 00:59
Začněte zjištěním charakteristik jističů.
Pokud jističe nejsou přetíženy připojeným zařízení, špičky se řeší zásadně charakteristik ou jističů.
Nechte si změřit impedanci na koncových bodech, zda je možné použít jističe s charakteristik ou "C" nebo "D".
Ve všech případech, co jsem řešil podobné situace, se vypínaní tímto vyřešilo. :)
PS: Pokud by impedance nevycházela pro charakteristik u "D", řeší se ochrana při poruše proudovým chráničem. Předpokladem je ale 3vodičový rozvod.
Milan Hudec:
Tak jak píše p.Beláň (norm)
Já jsem obdobnou situaci vyřešil nasazením tlumivky do okruhu nejzatíženější kanceláře.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana