Jak vypočítat průřez vodiče k elektromotoru?

<< < (4/10) > >>

Jiří Schwarz:
Citace: Milan Hudec  10.01.2012, 21:51

Příklad je nevypočitateln ý, jelikož v zadání postrádám použitou izolaci přívodního kabelu (norm)

Myslíš i "tepelnou izolaci",  tedy způsob uložení?
Ono tam není definováno prostředí, takže není jisté jaká bude "startovací teplota",  není zadán požadavek na provedení kabelu, takže není jasná maximální teplota,...

Milan Hudec:
Citace: Jiří Schwarz  10.01.2012, 22:06

Myslíš i "tepelnou izolaci",  tedy způsob uložení?
Ono tam není definováno prostředí, takže není jisté jaká bude "startovací teplota",  není zadán požadavek na provedení kabelu, takže není jasná maximální teplota,...

Přesně tak, několikrát jsem pomáhal s něčím podobným (jednou jsem dostal i jedničku) a vždy byl příklad zadán s málo inf.,  ale s očekáváním přesného výsledku (norm) (norm)

Lukáš Rotrekl:
A co třeba parametry napájecí sítě? Nebo se myslí jen úbytek na kabelu?

Nehledě na to, že ten motor by měl mít trošku jiné štítkové hodnoty, že tak jak jsou napsány jsou nesmyslné....  Neměl by hodnota napětí být Y/D 690/400 nebo Y/D 400/230

Filip Výmola:
 :) Moc to hrotíte, takových příkladů jsou plné učebnice. Teorie je teorie, praxe je praxe :)

IM:
Citace: Jiří Schwarz  10.01.2012, 21:18

Pokud kolega Výmola došel k tomu, že stačí CYKY 4x6mm2, jen bych připomenul, že to je v případě, že to bude "pouze" pro motor, kde nebude připojen vodič N, takže budou použity vodiče L1, L2, L3 a PE.
Pokud by bylo třeba použít vodič N, musel by to být kabel 5x6mm2. (L1, L2, L3, N a PE).
Se čtyřžilovým kabelem by to pak nebyla síť TN-S, ale TN-C, s vodiči L1, L2, L3 a PEN. A podle "5-54" by PEN měl být minimálně 10mm2 Cu.

To jsem nepochopil, který motor potřebuje N? A když mám kabel L1, L2, L3, PE, tak to není TN-S? To jsou věci.
Výmola:
Ten výpočet je úžasný. Slyšel jste něco o impedanci? A to jištění má vydržet i zapnutí? A co jištění na přetížení motoru (to je odbyto tou zmínkou v zadání)?
 :'(

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana