Jak vypočítat průřez vodiče k elektromotoru?

<< < (3/10) > >>

Luboš Vintera:
 nejsem sice kolega, přesto si dovolím:  v zadání úlohy je délka odbočky 20 m. Ve výpočtu je použitá délka vedení  30 m.

Filip Výmola:
Omlouvám se, přehlédl jsem to. Takže průřez jednoho vodiče bude tedy 4.32mm2, pokud jste to nespočítali už sami. Kabel je možno použít CYKY 4x6. Jištění zůstává.

Jiří Schwarz:
Citace: Pavel Budka  10.01.2012, 10:50

...Soustava je 3NPE AC 50 Hz 230/400V TN-S.
.... Popiš označení vodiče (kabelu).

A vybral jsem Kabel CYKY-J 4x4, myslíte, že to vyhovuje?

Nikomu se nechce zdržovat se zadáním do Sichru?
Pokud kolega Výmola došel k tomu, že stačí CYKY 4x6mm2, jen bych připomenul, že to je v případě, že to bude "pouze" pro motor, kde nebude připojen vodič N, takže budou použity vodiče L1, L2, L3 a PE.
Pokud by bylo třeba použít vodič N, musel by to být kabel 5x6mm2. (L1, L2, L3, N a PE).
Se čtyřžilovým kabelem by to pak nebyla síť TN-S, ale TN-C, s vodiči L1, L2, L3 a PEN. A podle "5-54" by PEN měl být minimálně 10mm2 Cu.

Filip Výmola:
Takže použít 5x6 a modrý nechat nepřipojený. Neuvědomil jsem si to... Mimochodem, dívám se, že Sichr už je zase dostupný všem. Před nějakou dobou (cca rok zpět) to chtělo nějaké registrace a podobně a pak mi stejně nepřišel kód... Tak to je super  :)

Milan Hudec:
Příklad je nevypočitateln ý, jelikož v zadání postrádám použitou izolaci přívodního kabelu (norm)

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana