Může chránič vybavit u zařízení tř. ochrany II?

<< < (3/8) > >>

Lubomír Jindra:
Citace: Lukáš Rotrekl  10.01.2012, 08:27

Mohlo by to být propojem N a PE někde jinde v instalaci, třeba nemusí být úplně tvrdý.

(jednicka)
Na 95% je to tak.

Oldřich Morávek:
Myslím si, že kdyby byl propojen PE s N, tak bude Fi padat pořád. kdykoli při zatížení. Fi podle fotky je bez zpoždění a vypadávání pouze při rozběhu a jenom občas, mi stále ukazuje na špagtně zvolený Fi pro rozběh motoru.

Štefan Beláň:
Citace: Lubomír Jindra  10.01.2012, 11:32

(jednicka)
Na 95% je to tak.

A já říkám na 99% (jednicka) (jednicka)
______________ ______________ ______________ _____________
A toto pokládám za naprostý technický nesmysl u spotřebiče tř.II. (plc)

Citace: Khun Václav  10.01.2012, 09:30

Dnes jsem se ptal známého který dělá ve škole mistra a učil i mne. Řekl mi že to mohou u některých spotřebičů dělat odrušovací kondenzátory, respektive kapacitní proud. Nevím zda to tak je nebo ne, ale příjde mi že na tom něco být může, koneckonců se to stávalo jen u spotřebičů s elektromotorem, a ty odrušovací kondenzátory mají.

Lubomír Jindra:
Citace: Oldřich Morávek  10.01.2012, 14:40

Myslím si, že kdyby byl propojen PE s N, tak bude Fi padat pořád. kdykoli při zatížení. Fi podle fotky je bez zpoždění a vypadávání pouze při rozběhu a jenom občas, mi stále ukazuje na špagtně zvolený Fi pro rozběh motoru.

Jde o to, že spoj PE a N za RCD má pravděpodobně větší odpor (není tvrdý jak psal správně Lukáš Rotrekl) to znamená, že do PE uniká nějaká část celkového proudu. Pokud je odběr malý, unikající proud je také malý a RCD drží. Jenže při zapnutí motoru je odběr krátkodobě větší a unikající část už pak stačí na vybavení RCD. Je to vlastně odporový dělič. Může třeba jít o porušenou izolaci vodiče N v nějakém vlhkém prostředí, odbočná krabice... a proud uniká přímo do země, mokrého zdiva...

Oldřich Morávek:
Pak není nic jednoduššího, než proměřit izolační stav mezi PE a N za Fi. Pokud je to tak, bude odpor v řádech ohmů.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana