Může chránič vybavit u zařízení tř. ochrany II?

(1/8) > >>

Khun Václav:
U mého příbuzného jsme pracovali s úhlovou bruskou, která je třídy ochrany II.
Zařízení bylo napájeno ze zásuvky vybavené chráničem s rez. proudem do 30mA a asi 2x chránič vybavil.
Příbuzný mi řekl že se mu to stává když také seká sekačkou.
Nedalo mi to a vše jsem prozkoušel a proměřil, ale vše bylo v pořádku.
Instalace je nová cca 5 let.
S tímto problémem jsem se setkal poprvé, tak pokud s tím máte někdo zkušenost, budu rád za každou radu nebo vysvětlení.

Petr Mužík:
Stejný roblém jsem řešil i já u rodinného příslušníka, který používal ve své "kovo" dílně  rozbrušovačku EBU 15, při sepnutí náhodně vypadával chránič 30mA. Zkoušeli jsme zařízení vyčistit, ale to vůbec nepomohlo, i měřením jsme nic nezjistili - unikající proudy jsme naměřili vždy v mezích normy......tak y mě zajímá zkušenost ostatních....

Miroslav Křen:
Mně se to stává občas u práce s maflíkem, při rychlém opakovaném zapnutí. Žeby nějaký neharmonický průběh? Jinak taky proměřen a v pořádku.

elektrikar tom:
Mne se to stalo u bouraciho kladiva Bosch.V jedne zasuvce mi FI vypadavalo a kdyz jsem se chytil na druhe FI v dome tak vse fungovalo.taky by mne zajimalo cim to je.Snad citlivejsi FI? (poklona)

Lukáš Rotrekl:
Mohlo by to být propojem N a PE někde jinde v instalaci, třeba nemusí být úplně tvrdý. Nedávno se řešil podobný problém. Může to udělat zvýšené napětí na N (úbytek) při rozběhu silnějšího 1f spotřebiče a jeho svod na PE.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana