Může chránič vybavit u zařízení tř. ochrany II?

<< < (4/8) > >>

moto:
No mě se zdá pravděpodobněj ší to, že je to způsobeno tím rázovým proudem při spuštění motoru. Ten proud je totiž pokaždé jiný zaleží například na okamžiku zapnutí nebo na stavu zbytkového nasycení želez atd. Pokud ten chránič občas vypadl při spouštění, tak bude tím.

Lukáš Rotrekl:
Morávek: Ano je to v podstatě docela jednoduché, pro zkušeného elektrikáře tak půlden až den hledání u menšího domku... Pozor na odpojenou N.  ;)

moto: To by potom musel být na všech stavbách, všech rodinných domech a prostě všude problémy při zapínání flexek, ale taky vysavačů ....... A předpokládám, že "obyčejné" chrániče budou v drtivě většině před zpožděnými, protože je mezi nimi cenový rozdíl ....

Jiří Schwarz:
Citace: Khun Václav  10.01.2012, 09:30

Dnes jsem se ptal známého který dělá ve škole mistra a učil i mne. Řekl mi že to mohou u některých spotřebičů dělat odrušovací kondenzátory, respektive kapacitní proud. Nevím zda to tak je nebo ne, ale příjde mi že na tom něco být může, koneckonců se to stávalo jen u spotřebičů s elektromotorem, a ty odrušovací kondenzátory mají.

Většina spotřebičů třídy II nemá odrušovací člen nijak spojen s neživou vodivou částí (sklíčidlo,...),  která je nebo může být v provozu nějak spojena na zem. Pokud držím vrtačku v ruce a "pouze" stisknu vypínač, nemá proud kudy a jak "uniknout",  namá jak vzniknout rozdílový proud, který by mohl ovlivnit proudový chránič.
Takže zbývá možnost, kterou bych označil za "nedokonalost chrániče",  nevhodnou (chybnou) reakci na proudovou špičku.

Lukáš Rotrekl:
Citace: Jiří Schwarz  10.01.2012, 18:30

Takže zbývá možnost, kterou bych označil za "nedokonalost chrániče",  nevhodnou (chybnou) reakci na proudovou špičku.

To samozřejmě vyloučit nejde......

Oldřich Morávek:
Schwarz  ;) + bod

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana