Mohu mít rozvaděč nn v datovém racku?

<< < (3/7) > >>

Daniel Hudzík:
Citace: Petr Kolařík  29.12.2011, 22:44

(poklona) . Myslím tedy že pokud koupím dvě skříně (rozvaděč 45U) tak tím nic nezkazím. Do jedné dám silové rozvody (jističe atd...) a do druhé datové rozvody. Možná je to zbytečně předimenzované ale mě to nevadí.
Co se týče datových rozvodů tak s každým silovým kabelem potahnu i UTP kabel který vyvedu do patch panelu.
Jediné co budu muset dořešit jsou ty DIN lišty atd... Přinejhorším bych zapojil tu lidovou tvořivost. zkusím někde stáhnout katalog prvků do 19" skříní . Doufám že to nebude hodně drahé.

Co takto nechat si spracovat projekt pred tym ako nieco nakupite? 
PS. Nevidel som RD, kde by pre silovu instalaciu nestacili bezne dostupne rozvodnice (ak chcete nieco vacsie napr. Moeller Xboard alebo nieco podobne)

PS2. Na ludovu tvorivost vam ziaden RT nevystavi reviziu (kladnu). A tu budete potrebovat minimalne ku kolaudacii

Otakar Dosbaba:
Malinko odbočím, ale občas mi vrtá hlavou, proč výrobci samostatně stojících rozvaděčových skříní dosud nepřišli na trh s modifikací pro 19" zástavbu. Přesněji tedy: s rozvaděčovou skříní s vertikálními lištami pro 19",  do kterých se případně vloží vana či bočnice (viz např. Moeller-ProfiLine nebo Schrack M2000) pro montáž DIN lišt s náplní. A nebo alespoň obráceně - do přizpůsobené skříně š. 600mm dodávat mechanické adaptéry pro montáž vertikálních lišt pro 19" zařízení. Nebývá zas tolik neobvyklé, že je potřeba do rozvaděče vestavět elektronická zařízení v 19" mechanice.

Milan Hudec:
Citace: Daniel Hudzík  30.12.2011, 09:08

Co takto nechat si spracovat projekt pred tym ako nieco nakupite? 
PS. Nevidel som RD, kde by pre silovu instalaciu nestacili bezne dostupne rozvodnice (ak chcete nieco vacsie napr. Moeller Xboard alebo nieco podobne)

PS2. Na ludovu tvorivost vam ziaden RT nevystavi reviziu (kladnu). A tu budete potrebovat minimalne ku kolaudacii

Proč by nevystavil?
Již jsem podobné dílo pomáhal realizovat, jediné co projektant podělal bylo použití nedostatečně dim. vedení z hlediska úbytku napětí (v Rcku byl vyveden zvlášt kabel od každého světla, vypínače, zásuvky, takže délky ke světlům nebývale narostly, přičemž některé okruhy bylo nutno natáhnout Cu4mm.

Daniel Hudzík:
Citace: Milan Hudec  30.12.2011, 11:22

Proč by nevystavil?
Již jsem podobné dílo pomáhal realizovat, jediné co projektant podělal bylo použití nedostatečně dim. vedení z hlediska úbytku napětí (v Rcku byl vyveden zvlášt kabel od každého světla, vypínače, zásuvky, takže délky ke světlům nebývale narostly, přičemž některé okruhy bylo nutno natáhnout Cu4mm.

V tomto pripade mi to pripada ako ludova tvorivost bez projektanta.. ked citam "nakupim si take  a take skrine"  + "ludova tvorivost"...

Milan Hudec:
Citace: Daniel Hudzík  30.12.2011, 11:29

V tomto pripade mi to pripada ako ludova tvorivost bez projektanta.. ked citam "nakupim si take  a take skrine"  + "ludova tvorivost"...

Tazatel jistě jen sonduje a poté svěří činnosti odborníkům :)

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana