Mohu mít rozvaděč nn v datovém racku?

<< < (2/7) > >>

Petr Kolařík:
 (poklona) . Myslím tedy že pokud koupím dvě skříně (rozvaděč 45U) tak tím nic nezkazím. Do jedné dám silové rozvody (jističe atd...) a do druhé datové rozvody. Možná je to zbytečně předimenzované ale mě to nevadí.
Co se týče datových rozvodů tak s každým silovým kabelem potahnu i UTP kabel který vyvedu do patch panelu.
Jediné co budu muset dořešit jsou ty DIN lišty atd... Přinejhorším bych zapojil tu lidovou tvořivost. zkusím někde stáhnout katalog prvků do 19" skříní . Doufám že to nebude hodně drahé.

Pavel Hr:
"rozvodnici" pro nn ve formátu 19" / 3U dělá například firma Montech. Stačí si napsat jakou chcete výzbroj a dostanete ho i se štítkem a certifikátem.

Juraj Rojko:
Docela se divím, že se vás ještě nikdo nezeptal na to, jakou máte kvalifikaci k výrobě rozvaděče...

Roman Šafránek:
19" rozvaděč určený pro IT technologie není nejvhodnější pro potřeby rozvodu elektroinstala ce. Datový rozvaděč je většinou dost hluboký (pokud do něj chcete schovat i nějaké PC / server tak třeba 600-800mm),  což je pro elektro naprosto k ničemu.
UTP kabel by neměl mít dlouhý souběh se silovým (CYKY),  stejnětak se většinou CYKY dává rovnou pod omítku, UTP by mělo být v husím krku.
Datové zásuvky se většinou dělají jako dvojzásuvky, vy mluvíte o jednom kabelu. K čemu bude UTP kabel u každého zásuvkového vývodu v kuchyni? Nebudete mít jeden vývod u zásuvky u počítače v pracovně málo? (PC, notebook, telefon, tiskárna...)

Případá mi to celé takové nějaké nepromyšlené až zběsilé.

Václav Pešek:
Nevím co ho k tomu vede, ale je to zvrácená úvaha, minimálně na první pohledm, dokud nám ten záměr nějak blíž neosvětlí...

mít u každého zásuvkového vývodu utp, se mi zdá zbytečné (zmiňovaná kuchyně, sklep, chodba, schodiště, komora proč?  Když budou aspoň dvě v každé obytné místnosti tak to bude dobře... 

ale samostatný vývod, pro každé ukončení, je zvrácené, rád bych viděl důvod proč tomu...
jestli chce ovládat zásuvky od někud?  čím, nějakým terminálem, co bude mít obrazovku v každé místnosti?

RACK bych na rozdovnici taky nepoužil, když už tak normální skříňový rozvaděč, k tomu určený...

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana