Uzemnit koax od antény?
Jiří Schwarz:
Citace: Filip73 29.12.2011, 21:15
Širokopásmová Yagi (Color Super XL91BL)
Jak tato anténa, tak antény v provedení patrová buzená soustava (říká se jim síto nebo matrace) nemají zářič spojen s ráhnem, ale od výrobce je tam vloženo cosi, co má funkci jednak symetrizačního členu a pak to galvanicky spojuje zářič s ráhnem nebo je tam "destička" se dvěma tlumivkami, které mají podobný účel - galvanicky spojit zářič s ráhnem. Má to ale drobné chybičky:
- co brání uživateli, aby tu "maličkost" z antény vyhodil?
- průřez vodičů rozhodně není pro průchod ani vedlejšího bleskového výboje
- stínění koaxiálního kabelu ani u kvalitnějších kabelů není určeno a dimenzováno pro vedení bleskového proudu, u levných kabelech RG6, často používaných na TV a sateleitní rozvody, je to ještě horší.
Filip73:
U Colorky jsem se s tím ještě nesetkal. Matrace mají třetí výstup, který je vodivě spojen se sítem. Musí být na to ale ten speciální symetrizační člen, jinak by to nešlo zapojit.
Vít Rotrekl:
Citace: Filip73 30.12.2011, 06:16
Takouvou dlouhou anténu(2.4m) by bylo asi dost šložité ochránit oddáleným jímačem, to máte pravdu, ale pokud je vše spojeno, tak antény mohou posloužit jako náhodné jímače(bylo to uvedeno i v 34 1390, ikdyž tuším, že v 62305 o tom nebylo zmíněno.
Nebylo :ú viz obrázek, ta na obrázku měla cca 5m (teda ten stožár). I jak jak se to provádělo...Al e já se svými cca 115kg jsem se tam necítil uplně nejlíp.
Filip73:
Ale pokud má stořár cca 1.5 metru a na vrcholku je anténa 2.4m, tak by musel být ten oddálený jímač dost vysoký.
Vít Rotrekl:
to jo...
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana