Jaká je odpovědnost elektrikáře-dodavatele za změny ve funkčnosti zařízení?

<< < (3/6) > >>

Jan Alin:
Citace: Jirka Š. Svejkovský  01.12.2011, 14:57

Pokud zařízení nefunguje jak má, je to jednoznačně na reklamaci. Jak živnostníka donutit, aby vám vyhověl, to už vám neporadím.

Pokud svítidla vybral řemeslník, tak ho donutí celkem snadno, nikdo nebude chtít riskovat spor kvůli pár svítidlům v ceně 800/ks. Pokud si ovšem svítidla vybral zákazník, (a většinou to tak bývá) tak je "pešek" na něm.

Raimund:
Souhlasím. Ale mám výhradu: ne pro jistotu, ale výchozí revize je povinností!

Jan Alin:
Citace: Raimund  01.12.2011, 18:04

Souhlasím. Ale mám výhradu: ne pro jistotu, ale výchozí revize je povinností!

Při revizi RT kontroluje zda to někoho nezabije, to že světlo rozsvítí i pověšení kabátu za dveřmi ho nezajímá a ani zajímat nemusí, možná kdyby nesvítilo vůbec ale to není tento případ. Kromě toho pokud došlo pouze k výměně svítidel a vše ostatní zůstalo tak je revize vhodná, nikoli však nezbytná.

wilix:
pročítám diskuzi...,  vy  by jste si na výměnu schodišťových světel v panelovém domě opravdu nechali dělat projekt ?

Jiří Schwarz:
Citace: wilix  01.12.2011, 19:29

pročítám diskuzi...,  vy  by jste si na výměnu schodišťových světel v panelovém domě opravdu nechali dělat projekt ?

Když si budu chtít doma vyměnit svítidlo na chodbě, tak si ho vyměním a nedělám s tím problém.
Pokud to je dům s více bytovými jednotkami, už bych se snažil, aby to někdo seriozně navrhnul, tím neříkám, že to musí být špičkový projekt velké projektové kanceláře s X projektanty s autorizací pro různé rozsahy projektování.
Pokud je to vícepodlažní bytovka, předpokládám, že bychom se tam měli bavit o chráněné únikové cestě a tam bych nepřemýšlel jestli je projekt třeba.

to Raimund
Pokud jsem v jednom příspěvku "doporučoval" revizi - revize se nemusí dělat pro malé úpravy a změny elektroinstala ce, ktreré nevyžadují změnu jištění. Takže být to nemusí, ale ve větším objektu to rozhodně je vhodné.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana