Jaká je odpovědnost elektrikáře-dodavatele za změny ve funkčnosti zařízení?
Ján Garaj:
Možno by stálo za to, opýtať sa na názor hasičov.Ale mohli by ste zostať bez TV signálu.
Jan Alin:
Citace: Ján Garaj 19.01.2012, 17:07
Možno by stálo za to, opýtať sa na názor hasičov.Ale mohli by ste zostať bez TV signálu.
- Za prvé, nezeptám se, protože mám strach že můžete mít pravdu :).
- Za druhé, nemám strach z toho, že by ty čtyři metry lišty způsobily pro mě, nebo
mou rodinu, nějaké nebezpečí. V okamžiku, kdy ty lišty začnou hořet, budou všichni
v té chodbě už dávno pryč nebo mrtví.
Pro mravokárce: ano, již jsem viděl jak probíhá požár, i jeho hašení, v šestém patře panelového domu a to pěkně zblízka.
Pavel Horský:
Citace: Ján Garaj 19.01.2012, 17:07
To asi ne, ale určitě by museli lišty schovat do nějakého kaslíku z nehořlavé hmoty.
U nás v paneláku jsme si hasiče totálně znepřátelili tím, že jsme si zamkli visacím zámečkem všechny hydranty na patrech a každý z nájemníků na patře má od něj klíčky. Chtěli po nás zámečky sundat. Řekli jsme že prostě NE. Bylo by okamžitě jak po hadicích tak po proudnicích a v případě požáru ten zámek jde v pohodě urazit. Vyhrožovali, byli uplně nerudní, ale nakonec to vzdali.
Ján Garaj:
Pán Horský,mám podobný príbeh. Hasiči nám chceli zakázať zamykať vchody do tzv. predsiení na poschodiach. Dvere boli presklené, len v strede bola prepážka kovová. Došli sme až tak ďaleko, že som im povedal, že ich pošlem na preskúšanie, nakolko asi chodia na zákrok v papučiach. a bolo po probléme. Hrdil som sa dobrovolnou funkciou požiarny aktivista - referent v budove kde bolo zamestnaných cca 500 štátnych úradníkov.
Navigace
[0] Index zpráv
[*] Předchozí strana