Musí být u hromosvodu samostatné tyčové zemniče propojeny s uzemněním HOP?
Jan Alin:
Citace: Fuk Tomáš 12.09.2011, 18:19
Aby dělal regulérní zarážku, musí splňovat nějaké parametry. Jinak je to nikoli jímač, ale předmět ohrožený.
Souhlas, proto jsem psal "Já bych to bral jako náhodný jímač se kterým se nedá počítat že tam bude nastálo."
Radim Strycharski:
Citace: Fuk Tomáš 12.09.2011, 18:19
Ono ale p. Hudcovi nejde o to, jestli do něj udeří nebo ne, ale o to, jestli dělá/nedělá regulérní zarážku pro tu bleskokouli.
Aby dělal regulérní zarážku, musí splňovat nějaké parametry. Jinak je to nikoli jímač, ale předmět ohrožený.
Vždycky jsem měl zato, že regulérní zarážka pro bleskokouli je prakticky cokoliv. Když počítám v zástavbě s okolními domy, tak taky nevím vůbec nic o kvalitě jejich hromosvodů.
Milan Hudec:
Citace: Radim Strycharski 12.09.2011, 19:08
Vždycky jsem měl zato, že regulérní zarážka pro bleskokouli je prakticky cokoliv. Když počítám v zástavbě s okolními domy, tak taky nevím vůbec nic o kvalitě jejich hromosvodů.
To sice nevíte, ale není to skoro jedno?
Znovu připomínám: o čem si myslíme, že není uzemněno pro nás je většinou velice dobře uzemněno pro blesk.
Radim Strycharski:
No právě, proto si myslím, že se ta koule může klidně o ten plot spolehlivě opřít.
Jan Hájek:
Pokud je plot součástí chráněného objektu a je sním spojen zemnící soustavou, není problém ho do úvah zahrnout, jinak ne. Jestli se kus plotu po úderu hromu odpaří nebo nebo ne je jedno, tady bych se na rozměry moc neohlížel.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana