Musí být u hromosvodu samostatné tyčové zemniče propojeny s uzemněním HOP?
Milan Hudec:
Citace: Jiří Schwarz 12.09.2011, 13:32
Jímač?
Asi hodně záleží na provedení plotu. Takové pletivo, v plastu, s "drátečky" minimálního průřezu, bych asi vůbec neuvažoval, ale taková poctivá kovářská práce, to by mohlo být jako jímač, jen je otázkou připojení těch konců
Jasně, mínim kovářsky provedené ploty, občas se stane, že stojí, tak akorát v cestě bleskokouli, tak nevím, zda s nimi počítat čine.
Fuk Tomáš:
Odpověď na otázku, zda je to možno považovat za jímač, při troše snahy snad v normě najdete (tloušťka materiálu, vodivé pospojování, svody a uzemnění...).
Jan Alin:
Citace: Milan Hudec. 12.09.2011, 16:28
Jasně, mínim kovářsky provedené ploty, občas se stane, že stojí, tak akorát v cestě bleskokouli, tak nevím, zda s nimi počítat čine.
No pokud stojí v cestě "bleskokouli" tak je to jímač ať už chceme nebo ne. On ten blesk na nás kašle a už od dob kdy udeřil první prostě bací tak kam mu to vyhovuje a na předpisy a projekt kašle. Já bych to bral jako náhodný jímač se kterým se nedá počítat že tam bude nastálo.
Fuk Tomáš:
Ono ale p. Hudcovi nejde o to, jestli do něj udeří nebo ne, ale o to, jestli dělá/nedělá regulérní zarážku pro tu bleskokouli.
Aby dělal regulérní zarážku, musí splňovat nějaké parametry. Jinak je to nikoli jímač, ale předmět ohrožený.
Milan Hudec:
Citace: Jan Alin 12.09.2011, 17:02
No pokud stojí v cestě "bleskokouli" tak je to jímač ať už chceme nebo ne. On ten blesk na nás kašle a už od dob kdy udeřil první prostě bací tak kam mu to vyhovuje a na předpisy a projekt kašle. Já bych to bral jako náhodný jímač se kterým se nedá počítat že tam bude nastálo.
Ano, souhlasím, leč jsem ještě neviděl, že by někdo propojoval uzemnění plotu s PEN vodičem objektu.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana