Musí být u hromosvodu samostatné tyčové zemniče propojeny s uzemněním HOP?

<< < (25/29) > >>

Jan Hájek:
Citace: Jaroslav Ratiborský  21.09.2011, 07:23

Prognózy ovládáte obstojně,arogantní chování také.

Když jsem byl malé dítě a chtěl jsem něco vysvětlit a nedával jsem pak pozor, dostal jsem pohlavek abych se probral a soustředil, dost mi to pomohlo, to tady v diskuzi nejde.

Za vrchol arogance ovšem považuji chování člověka, který neumí a nechce umět a proto deklasuje vše co není schopen pochopit. Uvědomujete si, že třeba tomu měření bleskového proudu se věnovali a věnují stovky lidí, kteří nebyli líní lézt na stožáry, domy a hory a vám je za těžko jít do technické knihovny optat se na to co tam mají o blesku, přečíst to a zkusit pochopit.
Tento přístup pokud by byl u mladého člověka, byl by s ohledem na pubertu a minimum zkušeností s reálným světem tolerovatelný, ale v tomto případě už to tolerovat nelze a prokazuje to smutnou zkušenost, že v tomto státě může v elektrotechnic e pracovat opravdu každý. A pak se nelze divit, že se daří aktivákům.

Jan Alin:
Citace: Krýdl Petr  21.09.2011, 08:06

Nestálo by za to, vrátit se zpět k jádru pudla?
Dalo by se zjistit, nebo má někdo zkušenosti jak tento problém (dotaz) řeší v jiných zeměpisných šířkách, např. Švédsko, Španělsko, Británie apod.. Bouřka je snad po fyzikální stránce všude stejná.
Nebo to, cose zde předvádí můžeme řadit k českému folklóru?

Ano "jádro pudla" trochu uniká. Bouřka je všude stejná, někde silnější, někde slabší, jiné je vnímání přijatelného rizika.

Pro diskuzi mimo "jádro pudla":
Do překladače v Googlu napsat "měření bleskového proudu",  vzít do paměti výsledek "Measurement of lightning currents" vložit do vyhledávání a číst a číst a číst. Neumím anglicky tak používám pro přiblížení službu Googlu "Přeložit tuto stránku" Není to ideální ani rychlé ale je to dostatečné a zdarma. Chvíli je to sranda ale tohle už je jako když si bereme vzájemně bábovičky na písku.  (wall) (wall)

Jan Hájek:
Citace: Krýdl Petr  21.09.2011, 08:06

Nestálo by za to, vrátit se zpět k jádru pudla?
Dalo by se zjistit, nebo má někdo zkušenosti jak tento problém (dotaz) řeší v jiných zeměpisných šířkách, např. Švédsko, Španělsko, Británie apod.. Bouřka je snad po fyzikální stránce všude stejná.
Nebo to, cose zde předvádí můžeme řadit k českému folklóru?

Ano je to folklór, všechny jmenované země mají své zástupce v týmech co tvořili výše uvedené normy. ČR ne, protože by to bylo drahé, musí se jezdit daleko na hlasování a zadarmo to nikdo dělat nechce. Pokud by se našel tak stačí jedno dvě setkání s někým strašně chytrým a příště se na to .... to je třeba příklad  TNI 34 1390, zeptejte se z autorů kohokoliv a uvidíte.

Miroslav Macek:
Citace: Jan Hájek  21.09.2011, 07:02

...
Česky rozumíte obstojně, na internetu hledat neumíte, anglicky, německy, španělsky nebo francouzsky ( v těchto jazycích to určitě bude) s největší pravděpodobnos tí to bude mnohem horší a navíc ten text bude obsahovat spoustu odborných termínů, jako třeba napětí, odpor, proud atd. ( viz. výše problém s Ohmovým zákonem).  Takže strávit čas s hledáním něčeho, co nevyužijete je zbytečné.
Kolega Fuk vám již nabízel placené doučování .......

Jen bych zde chtěl podotknout, že Ohmův zákon platí pouze pro ustálené stavy proudů a napětí.
Domnívám se, že v případě blesku tyto podmínky nenastávají.

Jaroslav Ratiborský:
Citace: Jan Hájek  21.09.2011, 08:22

Když jsem byl malé dítě a chtěl jsem něco vysvětlit a nedával jsem pak pozor, dostal jsem pohlavek abych se probral a soustředil, dost mi to pomohlo, to tady v diskuzi nejde.

Za vrchol arogance ovšem považuji chování člověka, který neumí a nechce umět a proto deklasuje vše co není schopen pochopit. Uvědomujete si, že třeba tomu měření bleskového proudu se věnovali a věnují stovky lidí, kteří nebyli líní lézt na stožáry, domy a hory a vám je za těžko jít do technické knihovny optat se na to co tam mají o blesku, přečíst to a zkusit pochopit.
Tento přístup pokud by byl u mladého člověka, byl by s ohledem na pubertu a minimum zkušeností s reálným světem tolerovatelný, ale v tomto případě už to tolerovat nelze a prokazuje to smutnou zkušenost, že v tomto státě může v elektrotechnic e pracovat opravdu každý. A pak se nelze divit, že se daří aktivákům.

Asi jste těch pohlavků dostal málo.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana