Jak řešíte nové obvody připojené na stávající jističe?
Lukáš Rotrekl:
A já se ptám, jaký je v tomto rozdíl mezi jističem, který byl do rozvaděče osazen před 20 lety nebo před dvěma týdny a teď na něj něco připojuji a případně i úplně novým jističek, se kterým někdo třísknul při dopravě tak že taktéž nebude funkční....
Milan Hudec:
Citace: Lukáš Rotrekl 27.07.2011, 18:37
A já se ptám, jaký je v tomto rozdíl mezi jističem, který byl do rozvaděče osazen před 20 lety nebo před dvěma týdny a teď na něj něco připojuji a případně i úplně novým jističek, se kterým někdo třísknul při dopravě tak že taktéž nebude funkční....
Technicky asi žádný, legislativně možná velký.
Přece nelze o zboží s prošlou záruční lhůtou bez jakékoli další vykonané zkoušky prohlásit, že je bezpečné, nadále funkční a pod.
O jaký základ se takové prohlášení bude opírat - možná o dobré zkušenosti s poctivě vyrobenými jističi, jejichž parametry se po leta nemění, nevím, jak vy, ale já se poslední dobou setkávám stále s dalšími výrobci (asi východními), u jejich výrobků přes to že mají CE pochybuji o funkčnosti i na počátku, natož po první následné revizi řekněme nejčastěji po 5letech.
Jaké procento revizních techniků s klidným svědomím o takových výrobcích za deset let prohlásí - schopno bezp. provozu?
Lukáš Rotrekl:
A o jističi novém si to podepsat troufnete? Myslím, to že je funkční a bez závad? Sám rovnou píšete že ne, takže já v tom doopravdy nevidím rozdíl. Nebo ne až takový ....
Milan Hudec:
Citace: Lukáš Rotrekl 27.07.2011, 18:53
A o jističi novém si to podepsat troufnete? Myslím, to že je funkční a bez závad?
Za kvalitu v záruční době ručí výrobce, tj. revizní technik se může na základě změření smyčky odvolat na charakteristik y poskytnuté výrobcem, které musí být v dané toleranci po celou dobu záruky, poté již nikoli.
Lukáš Rotrekl:
Takže po skončení 1leté (nebo i dvouleté) záruky výrobce, budeme při následující revizi měnit všechny jističe?
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana