Jak řešíte nové obvody připojené na stávající jističe?

<< < (4/11) > >>

Daniel Hudzík:
Otazka do plena: ako preverujete istice?

IM:
Citace: Miroš Jan  27.07.2011, 00:01

Je to provedeno špatně.  
V podstatě, jsem tu část nové elektroinstala ce, prohlásil za neschopnou bezpečného provozu. (norm)

Zbývá uvést s jakým ustanovením normy jsou závady v rozporu (ČSN 33 1500, čl. 6.1.2).

Lukáš Rotrekl:
Čemu nevyhovují jističe IJV? 
Kromě toho, že nemusí fungovat, ale z osobních zkušeností se domnívám, že mají daleko větší životnost, než současné jističe.

Jak poznám, když mě budu napojovat instalaci na 5let starý rozvaděč, kde budou osazeny jističe XY, že ten jistič není v pořádku? Já v tom nevidím rozdíl....

Samozřejmě jako problém vidím absenci chrániče (pokud teda doopravdy není, to pan Miroš tuším neuvedl). Ale může se jednat o objekt kde chránič je instalován.. Měl jsem byt udělaný z bývalé ordinace zubaře, kde byl instalován chránič Idelta 30mA, někdy z roku 83, spolu s jističi IJV....  Fungoval a vykazoval podobné parametry jako současné chrániče (Idelta cca 27mA, ta cca 25ms)..

Milan Hudec:
Citace: Lukáš Rotrekl  27.07.2011, 18:24

Čemu nevyhovují jističe IJV? 
Kromě toho, že nemusí fungovat, ale z osobních zkušeností se domnívám, že mají daleko větší životnost, než současné jističe.

Jak poznám, když mě budu napojovat instalaci na 5let starý rozvaděč, kde budou osazeny jističe XY, že ten jistič není v pořádku? Já v tom nevidím rozdíl....

Samozřejmě jako problém vidím absenci chrániče (pokud teda doopravdy není, to pan Miroš tuším neuvedl). Ale může se jednat o objekt kde chránič je instalován.. Měl jsem byt udělaný z bývalé ordinace zubaře, kde byl instalován chránič Idelta 30mA, někdy z roku 83, spolu s jističi IJV....  Fungoval a vykazoval podobné parametry jako současné chrániče (Idelta cca 27mA, ta cca 25ms)..

To je právě ten rozdíl, proudový chránič coby revizák ověříte, jistič nikoli.

Poté se vždy trochu usmívám případům, kdy se na impedanční smyčce "honí" každá desetinka Ohmu, aby vyšla, přičemž o jističi vím jen to, že je, ale jestli vypadne za 0,4 či za 0,8 jaksi nepoznám.

Daniel Hudzík:
Preto som sa pytal, ako overit istic...

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana