Jak účinně ochránit splitové klimatizace, resp.místnost před zavlečením blesku?
Jan Alin:
Citace: Milan Hudec. 16.07.2011, 10:07
Spočte se dostatečná vzdálenost dle normy - nic složitého.
Souhlas pokud se jedná o malý objekt. Pokud se jedná o větší průmyslový objekt tak je to dost opruz ;). Schválně si to zkuste jen na jednoduchém obyčejném obchoďáku někde blízko vás a to tak že byste byl ochoten výsledek obhájit u soudu při případné škodě.
Milan Hudec:
Citace: Jan Alin 16.07.2011, 10:47
Souhlas pokud se jedná o malý objekt. Pokud se jedná o větší průmyslový objekt tak je to dost opruz ;). Schválně si to zkuste jen na jednoduchém obyčejném obchoďáku někde blízko vás a to tak že byste byl ochoten výsledek obhájit u soudu při případné škodě.
Souhlas, samozřejmě jsem již počítal i složitější situace.
Mimochodem - nejbližší obchodák má aktivák :)
Málokterý projekt, či spíše jeho realizace dle nového souboru by byla před soudem vzhledem ke složitosti nových norem dokonale obhajitelná.
V praxi to spíše vidím takto:
Dochází k jakýmsi pokosům o naplnění nového souboru, což se z valné většiny nedaří a výsledek díla odpovídá spíše dodržení ustanovení staré normy, což se za doby její platnosti nestávalo.
Jan Alin:
Citace: Milan Hudec. 16.07.2011, 12:39
V praxi to spíše vidím takto:
Dochází k jakýmsi pokosům o naplnění nového souboru, což se z valné většiny nedaří a výsledek díla odpovídá spíše dodržení ustanovení staré normy, což se za doby její platnosti nestávalo.
Já to vidím v praxi tak že se vše nechá na montážníkovi a pak k tomu projektant cosi dokreslí a když někdo chce výpočet tak se cosi nasimuluje aby to vyšlo. Sranda jsou výpočty a projekty na kovových halách. Tenhle bordel je důvodem toho že se od hromosvodů distancuji a jen si o tom tady rád popovídám, to je relativně bez rizika pokud mě p.Hájek za nějakou nemístnou poznámku nevezme přes hlavu Dehntyčí.
Dalším důsledkem toho je, že poctivý dodavatel je vyřazen z procesu a když už se k práci dostane tak se riziku stejně svou poctivostí nevyhne.
Jiří Schwarz:
Citace: Milan Hudec. 16.07.2011, 12:39
Já si myslím, že blesk "nezajímá" nějaké číslo normy nebo datum vydání.
I když se hodně změnilo, jedna věc zůstává - "nabídnout" blesku místo, kam se snadno trefí, a odtud ho poslat do země tak, aby nepřeskočil kam nemá, cestou něco nezapálil,...
Nastávající noc (z 17. na 18.7) má být podle meteorologů opět "testovací"?
Tak ať "testy" dopadnou dobře a blesky prohrajou...
Milan Hudec:
Citace: Jiří Schwarz 17.07.2011, 12:36
Já si myslím, že blesk "nezajímá" nějaké číslo normy nebo datum vydání.
I když se hodně změnilo, jedna věc zůstává - "nabídnout" blesku místo, kam se snadno trefí, a odtud ho poslat do země tak, aby nepřeskočil kam nemá, cestou něco nezapálil,...
Nastávající noc (z 17. na 18.7) má být podle meteorologů opět "testovací"?
Tak ať "testy" dopadnou dobře a blesky prohrajou...
No blesk to zcela jistě nezajímá, ale protistranu u soudu rozhodně ano, a tato diskuse je právě spíše o legislativě.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana