Aká je účinnosť ochrany proti priamemu zásahu bleskom?
mafiak:
Ďakujem za všetky príspevky.
V podstate odpoveď "s pravděpodobnos tí hraničící s jistotou ochrání všechna Vaše zařízení" je pomerne slušná voči pomeru vynaložených investícií a ochráneným aktívam.
Pán Hájek: I keď som na tomto fóre krátko, z vašich odpovedí je cítiť, že vo svojej oblasti ste odborníkom. Ak bude požadovať hromozvod, určite budem chcieť "řešení opravdové", nakoľko revízia od stola by ma vyšla lacnejšie ako zbastlený hromozvod, ktorého jediná funkčnosť by bola okrasná. Ale možno ďalšia otázka pre vás a vaše skúsenosti: Ako sa k tomuto problému stavujú poisťovne? Či už pred zásahom v podobe nižšieho poistného alebo po zásahu vo forme percentuálneho plnienia škody. Určite s týmto máte skúsenosti.
František Šohajda:
Citace
Ako sa k tomuto problému stavujú poisťovne?
Nevím jak u vás ale v česku pojišťovny nic nechtějí !
/PS nedávno jsem dělal revizi pro dřevěnou chatu pro její pojištění, ale pojišťovák došel den přede mnou a majitel se ho ptal že nemá revizi ani elektro ani komína na tuhá paliva, jen mávl rukou že to
k ničemu pojišťovna nepotřebuje ! >:D/
Samozdřejmě objekt postaven v kopci a bez hromosvodu.... .
Jan Hájek:
Citace: mafiak 01.06.2011, 16:42
Ako sa k tomuto problému stavujú poisťovne? Či už pred zásahom v podobe nižšieho poistného alebo po zásahu vo forme percentuálneho plnienia škody. Určite s týmto máte skúsenosti.
Pokud nejsou pro zabránění škodě, podniknuty alespoň minimální kroky popsané v technické normě, není důvod platit. Pojišťovna není sociální fond, jinak by to nedělali.
Při rozporování škody, respektive snaze neplatit, hraje roli cena posudku pro pojišťovny také důležitou roli a samozřejmě zvažují co je vyjde levněji.
Nyní v FVE oboru je hezky vidět jejich velmi razantní změna přístupu, je to nasnadě, co škoda to několik Mega korun a to se pár korun na posudek najde hned.
Petr Doležal:
Fujtajxl, to jsem se lekl. (dabel)
Chudáci poslanci, já letmo přečetl otázku jako:
Aká je účinnosť ochrany proti parlamentnému zásahu bleskom?
Lubomír Jindra:
Skeptický:
Známému před 14 dny ukradli kolo ze sklepa kam se dostali přes vchodové dveře a přes dveře do jejich sklípku kde byl obyčejný zámek. Tyto překážky pojišťovna neuznala, nedostanou ani korunu. Přijde mi to jako zajímavý precedent - s dnešní technikou lze otevřít defakto jakýkoli zámek, takže pojišťovny zřejmě za krádež již nikdy nikomu nic nevyplatí, protže žádný zámek pro ně nebude dost "zámkový". Obdobně pro ně žádná přepěťovka nemusí být dost "přepěťová"...
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana