Aká je účinnosť ochrany proti priamemu zásahu bleskom?

<< < (4/4)

Jan Alin:
Citace: Lubomír Jindra  01.06.2011, 21:06

Obdobně pro ně žádná přepěťovka nemusí být dost "přepěťová"...

Instalace přepěťových ochran je vždy napadnutelná, kdykoli se něco stane tak lze najít chybu a zpochybnit úhradu škody.

Roman Šafránek:
Mj. kde jste měli ty switche a jak byly propojené? Viděl jsem hodně instalací switchů ve výtahových strojovnách, propojení zavěšeným UTP kabelem mezi jednotlivými strojovnami... to pak příšínou škod je spíše takováhle síťka než nefunkční hromosvod

mafiak:
Citace: Roman Šafránek  02.06.2011, 08:03

Mj. kde jste měli ty switche a jak byly propojené? Viděl jsem hodně instalací switchů ve výtahových strojovnách, propojení zavěšeným UTP kabelem mezi jednotlivými strojovnami... to pak příšínou škod je spíše takováhle síťka než nefunkční hromosvod

Prepoje medzi jednotlivými switchmi sú optické a sú uložené v zemi a v JOP, bez závesného lanka (tj žiaden kov),  UTP sú spustené cez JOP do jednotlivých bytov. Na streche teda nemáme nič.

Citace: Lubomír Jindra  01.06.2011, 21:06

Skeptický:
Známému před 14 dny ukradli kolo ze sklepa kam se dostali přes vchodové dveře a přes dveře do jejich sklípku kde byl obyčejný zámek. Tyto překážky pojišťovna neuznala, nedostanou ani korunu. Přijde mi to jako zajímavý precedent - s dnešní technikou lze otevřít defakto jakýkoli zámek, takže pojišťovny zřejmě za krádež již nikdy nikomu nic nevyplatí, protže žádný zámek pro ně nebude dost "zámkový". Obdobně pro ně žádná přepěťovka nemusí být dost "přepěťová"...

Zaujímavé, nám zmizol 8 ročný bicykel a sada zimných pneumatík z rovnako chráneného pivničného boxu. Verdikt poisťovne bol 8000 za bike (toľko ani nestál) a že náhradné diely a ďalšie automobilové príslušenstvo nemáme čo skladovať v pivnici. Asi si ich máme zavesiť miesto obrazov do obývačky...

Navigace

[0] Index zpráv

[*] Předchozí strana