Je možné nějaké LEvnÉ a LEGÁLNÍ sezónní PŘIPOJENÍ chatky K ČEZu?
Milan Hudec:
A proč se nenapojíte prodlužovákem, jste hasiči, tak to máte i při té délce smotaný a rozmotaný raz dva.
Lubomír Jindra:
Citace: Milan Hudec. 09.05.2011, 21:01
A proč se nenapojíte prodlužovákem, jste hasiči, tak to máte i při té délce smotaný a rozmotaný raz dva.
;D Pro Petra Filipi zřejmě jediné finančně únosné řešení
Petr Filipi:
Pomocí prodlužováků to řešíme teď, a jak píšu v jiném příspěvku, máme napojovací místo 160m, soustava TN-S. Jenže 5drátové prodlužováky na vesnici nikdo nemá, k čemu taky, když každý má jen 3f cirkulárku. Takže minule jsme vyřešil připojení na TN-S tak, že jsem musel proklemovat I-chránič, což pak, navíc ve spojení s impedancí vypínací smyčky, nemá s bezpečností nic polečného. Všichni to ale přežili, bylo sucho, spotřebiče (kompresor na pivo, RV konvice, zesilovač, ...) nebyly veřejně přístupné, vývody byly odjištěny normálními jističi. Kdybych měl chrániče, dal bych je tam taky. Ale nechci to opakovat příště, celkově jsem z toho neměl dobrý pocit, to jistě chápete.
Včera jsem byl na ČEZu, dost jsem je tam pobavil, ale žádná jiná možnost legální přípojky než trvalé připojení neexistuje. Krátkodobý odběr je pro kolotočáře (max. 30 dní, cena za montáž elm je 4.200 Kč, demontáž až 4.200 Kč), provizorní odběr je proti stavebnímu povolení (každý rok revize).
Jelikož prostě nechceme nacpat ČEZu do jejich nenasytné huby 10.000 za 3x20A, peníze za projekt a revizi (tu jedinou bychom si nechali udělat i když bychom to táhli od někoho, ale zase na ni nepotřebujeme razítko, takže to bude levnější), půjdeme cestou natažení delšího přívodu od jiného člověka. Bude to okolo 280 metrů. Pokud s tím budou souhlasit majitelé polí.
Pro M. Nováka - hasiči jsme, neměl byste nějaký kontakt na delimitačního úředníka?
Jozef BABJAK:
Citace: Petr Filipi 10.05.2011, 09:45
(kompresor na pivo, RV konvice, zesilovač, ...)
Jelikož prostě nechceme nacpat ČEZu do jejich nenasytné huby 10.000 za 3x20A,
Čo tak náročné sa skrýva za tými tromi bodkami, že tam potrebujete 3x20A? Na to, čo uvádzate, s prehľadom stačí 1x16A.
Mimochodom, tie nové kontrolné otázky precvičia u Slováka češtinu. Navrhujem kôli rovnoprávnosti dať tretinu kontrolných otázok - a odpovedí - v slovenčine. :)
Lubomír Jindra:
Člověk by si myslel, že zrovna hasiči vědí jaká je cena lidských životů. :-\
Chci na dovolenou do jižních Čech, ale nechce se mi cpát prachy do nenasytné huby hoteliérů nebo kupovat žrádlo v podvodných potravinových řetězcích. Tak budeme spát v lese, pít vodu z potoka a jíst semínka ze šišek.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana