Je možné nějaké LEvnÉ a LEGÁLNÍ sezónní PŘIPOJENÍ chatky K ČEZu?

(1/6) > >>

Petr Filipi:

Obracím se na vás s otázkou, na kterou jsem nedostal kompletní odpověď ani na telefonní lince ČEZu, ani na jejich webových stránkách.
Potřebujeme jako hasiči trvale připojit dvě chatky v poli, vzdálenost od nejbližšího elektroměrovéh o pilíře je 150m (majitel pilíře nejdříve projevil nadšení a souhlas s připojení chytek od něho, těsně před realizací a kopnutím do země si to rozmyslel). Zbývá tedy asi jen možnost legální přípojky (asi 170m). A tady je moje otázka - existuje nějaká možnost krátkodobého (duben - září) připojení odběrného místa?
Volal jsme na ČEZ, tam mi nejdříve řekli něco o "příležitostném odběru" - cena za připojení elm je 4.200 Kč, odpojení až 4.200 Kč, takže to nepřipadá v úvahu (navíc je to max. na měsíc). Určeno je to pro "kolotočáře".
Při druhém telefonátu mi řekli o "provizorním odběru". Je to na jeden rok, bez nutnosti platit za rezervovaný příkon, možná i bez měsíčního paušálu. K připojení je nutná revize, po roce další žádost a revize atd. Ale zo bude za 5 let, to nikdo neví. Nejsem si jist, zdali je tento typ určen pro nás, zdali není pro nějaké provizorní staveništní rozvaděče.

Nemáte někdo zkušenosti s těmito krátkodobými odběry? Nebo existuje ještě nějaká jiná legální možnost.
V pondělí se stavím na kontaktní místo ČEZu, ale potřeboval bych být nějak teoreticky připraven.

Lukáš Rotrekl:
A proč neuděláte trvalý odběr. Se sazbou D01, D02, C01, C02 nebudou náklady na "neprovoz" po těch šest měsíců nějak výnamné... např. pro hlavní jistič 25A   D01 68Kč/ měsíc, D02 140Kč/měsíc, C01 81Kč/měsíc, C02184Kč/měsíc....
Zaplatíte, ale při zřízení 500Kč/A při 3f odběru.

Nebo prozatimní, ale s tím, že budete každý rok znovu papírovat. 

Petr Filipi:
Jo, legální trvalá přípojka je taky řešení, ale nechce se nám nacpat do nenasystného chřtánu polostátního gigantu peníze za projekt a 10.000 za rezervovaný příkon 3x20A. Uvidím, co mi zítra řeknou na zákaznickém oddělení ČEZu v Pardubicích. Nevím, zdali prozatimní odběr není vázán na dobu stavebního povolení. Zítra snad budu chytřejší.

Jan Alin:
Neznám přesně situaci ale je možné že je to jeden z případů kdy se centrála vyplatí pokud nejsou přehnané požadavky na příkon spotřebičů.

Petr Filipi:
Situace je taková, že u chatek je velmi skromný provoz, a to ještě od dubna do září. Jednou za 5 let hasičská soutěž, jinak čarodějnice a třeba ještě jedno podobné posezení. Budu-li kalkulovat v kWh na 10 let dopředu, tak čarodějnice a druhá podobná akce spolknou 1kWh, za 10 let 20 kWh, soutěž spotřebuje 43 kWh (a to počítám i 6kW 3f gril, který tam asi nebude),  za 10 let 86 kWh, tzn. celkem za 10 let asi 100 kWh, tj. průměrně ročně 10 kWh. Když dáme za trvalou přípojku 13.000 (2.000 projekt, 10.000 za 20A rez. příkon, 1000 za revizi),  tak nás 1kWh vyjde po dobu 10 let průměrně na 130 Kč, tedy nic moc.
V případě centrály to bude o dost méně, ale zase nevím jak se bude centrála tvářit na to, když ji zapneme 1-3x za rok. To máte olej, čerstvý benzín, aby nám ji někdo nezcizil, je hlučná, ...
Pořád mi vychází jako nejlepší varianta se připojit k někomu (po dohodě, která je v našem případě komplikovaná).
Zkusíme ještě dojednat připojení od jiného člověka, ale to je už 300m, namísto vypočítaného kabelu AYKY 4x16 to asi bude 4x25, navíc přes pole (teď je tam olejka),  pole má postupně 6 majitelů, takže spousta jednání.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana