Také jste dostali nabídku ke spolupráci od ULTRA GREEN?
Fuk Tomáš:
Citace: Petr Doležal 27.06.2011, 21:16
Pan Gorecký není noname....
Není, nechal za sebou nesmazatelnou stopu.
Jednu firmu už úspěšně dovedl k likvidaci a další ke konkursu.
Jirka Š. Svejkovský:
Taková zhovadilost a zlodějina dokáže zaměstnat spoustu lidí a zabrat několik stran diskuse seriozního serveru. Mám na tom svojí vinu, ale sám za sebe si slibuji, že příště něčemu podobnému věnuji jeden opepřený příspěvek a končím.
Myslím, že je škoda opotřebených ploten harddisků, na kterých tato diskuse leží pro takové bláboly.
Všichni potřebujeme peníze, jenom nechápu, proč dávat prostor na elektrice lidem, kteří vydělávají peníze na naivitě, hlouposti nebo neznalosti jiných a ještě si provokacemi zvyšovat page rank.
Jan Hájek:
Citace: novotnyzdenekdbd 26.06.2011, 13:17
že zde autoři jsou minimálně tvůrci raketoplánů NASA. Pánové jste geniální!!
No pokud by mi kolega Fuk ukázal místo v raketě a řekl:
V pohodě si sedni a poletíš, to sem vymyslel sám.
......s největší pravděpodobnos tí bych si sedl a v pohodě letěl.
Aby člověk mohl létat, musí vědět jak se neustále udržet nohama na Zemi.
Velmi si vážím otázek, které se možná znají být hloupé, ale lze na ně chytře odpovědět, za to je si myslím vděčný i kolega Fuk. ;)
Fuk Tomáš:
A proto raketoplány nestavím, abych tě neměl na svědomí :D
Oldřich Morávek:
S Ultre Green jsem měl tu čest loňského roku v bývalé práci.
Pan ředitel vyhlásil spořit na čemkoli a hlavně na technice. Můj bývalý šéf, inženýr elektrotechnik y je našel na slovensku. Nabídli nám zařízení na řízení spotřeby zářivkového osvětlení (bohužel si už nevzpomenu na typ), s tím, že snižuje výstupní napětí a tím optimalizuje světelný tok, potažmo spotřebu. Ujišťovali nás, že k poklesu svítivosti nedojde.
Na příkaz šéfa, jsme mi nevěřící, museli zařízení namontovat. Této akci předcházelo 2 týdení monitorování spotřeby na sále, včetně svítivosti (odečty po každé směně a monitoring osvětlení pracovních ploch u všech strojů). Po montáži opět 2 týdny vyhodnocení.
K našemu překvapení jsme opravdu ušetřili. Ne 12-18% dle prospektu, ale 7% to dalo.
Ovšem měření osvětlení dalo vysvětlení. Pokles o víc než 20%.
Opět se pracně potvrdilo, že zákon o zachování energie stále platí a nikdo nic lepšího zatím bohužel nevymyslel.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana