Také jste dostali nabídku ke spolupráci od ULTRA GREEN?

<< < (10/17) > >>

Ján Pitoňák:
Citace: Petr M  24.06.2011, 18:09

Jediná možnost, jak změnit vyúčtování, je "zabordelení" přívodu tak, že to elměr neregistruje. U mechanickýho nejspíš stačí rozhodit fázi a srazit účiník, ten měří kWh a ne kVARh.

To mate odkiaľ? Ani zmena fáz, ani horší účinník, nemá vplyv na meranie činného elektromeru. 
Citace: Petr M  24.06.2011, 18:09

U digitálního, kde distributor měří i reaktanci, to úspora asi nebude  (norm).

Neviem či je to preklep, ale "reaktance" je trochu iný parameter, ako ste isto mal na mysli že?

Ján Pitoňák:
Citace: novotnyzdenek.dbd  24.06.2011, 19:26

Elektroměr jsem netočil protože jsem to nepovažoval za důležité,  pokud bych chtěl dělat reklamu tak tam natočím elektroměr .....
Hlavne že ste považoval za dôležité natočiť kliešťový ampérmeter, ktorý o skutočnej činnej spotrebe nehovorí nič. 

......ale to mě nějak nenapadlo, holt to natočím ještě jednou s elektroměrem a pořádným měřákem, snad bych se zde dozvěděl nějaké praktické informace jak je možné,  že to funguje.

váš elektromer vám zobrazuje aj hodnotu činného výkonu? Alebo iba el. prácu? Potom netočte ani ten elektromer, je to strata času. Ako chcete zabezpečiť,  že pri obidvoch pokusoch bude rovnaký čas odoberaný presne rovnaký výkon a naviac bude v sieti rovnaké napätie?

Je to pouze domácí výráběná cirkulárka takže i když by to vyšlo předpokládám, že někteří napíší že nemá certifikát a veškeré měření je na h....uby :-)

Samotná cilkulárka nebude mať absolútne žiadny vplyv na úspešnosť vášho pokusu.

Ján Pitoňák:
Citace: Marian9  24.06.2011, 13:35

Tiez by som rad vedel, co mohlo sposobit tak velky rozdiel v nameranej spotrebe (na elektromeri),  vyrobkom firiem podobneho druhu totiz neverim. Z odpovedi odbornikov som sa to zatial nedozvedel.

Vy ste videl nejaké rozdiely na spotrebe elektromeru? Bohužiaľ ja zatiaľ nie.

zdeneknovotnydbd:
Ano rozdíl ve spotřebě na el.měru byl o polovinu. je to elektroměr který mám doma v rozvaděči - mechanický. Ale raděj bych tuto diskuzi již uzavřel, pokusím se zkoumat dále, kdyby někdo byl z okolí Tábora a byl ochoten to prozkoumat : novotny.ezs@gmail.com

Fuk Tomáš:
Jen tak na okraj - kromě toho, že samotné měření odebíraného proudu (a nadto jen v jedné fázi) je k ničemu, k ničemu je navíc v tomto případě i klešťový ampérmetr, který jste použil.
Neumí měřit efektivní hodnotu neharmonického průběhu proudu, takže to, co na videu se zapojeným MEC ukazuje, jsou hausnumera.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana