Je spojení uzemnění hromosvodu s vodičem PEN elektroinstalace výhodné ?

<< < (10/19) > >>

Jaroslav Ratiborský:
Citace: Milan Hudec.  19.04.2011, 11:00

Spíš nevidím důvod, proč nespojit,když vám to radí odborníci, pokud jste z oboru?
Ještě jsem neviděl třeba bezzubého zubaře.

Nějaká věcná argumentace by nebyla tlachání tu bylo dost.

Milan Hudec:
Citace: Jaroslav Ratiborský  19.04.2011, 12:47

Máme zemnič PEN, a řekněme 3m od něho zemnič hromosvodního svodu, pokud se shodneme, že půda obklopující zemniče má vyšší odpor než lišta sběrnice ekvipotenciáln ího pospojení, na které bych oba zemniče doporučil propojit, tak snadno dojdeme k závěru, že mezi svodem hromosvodu a uzemněním PEN bude větší rozdíl potenciálů a při úderu blesku bude tento rozdíl tak veliký, že nám vybouřkuje celý dům.
Odborníkům na fóru se omlouvám za zjednodušení, psal jsem to pro názornost stylem knihy Polámal se mraveneček.

Fuk Tomáš:
Citace: Jaroslav Ratiborský  19.04.2011, 06:28

Já doporučuji,aby se účastníci diskuze vrátili  svými vyjádřeními k věcné diskuzi o tomto tématu a ukončili tlachání .

Citace: Jaroslav Ratiborský  19.04.2011, 12:47

Nechcete se p. Minaříkovi přihlásit za moderátora?

Radek Červený:
Citace: Fuk Tomáš  19.04.2011, 13:23

Nechcete se p. Minaříkovi přihlásit za moderátora?

Spíš by to chtělo Tome chráněnce clusteru  ;)

Alois Kadlík:
Citace: Milan Hudec.  19.04.2011, 13:15

Máme zemnič PEN, a řekněme 3m od něho zemnič hromosvodního svodu, pokud se shodneme, že půda obklopující zemniče má vyšší odpor než lišta sběrnice ekvipotenciáln ího pospojení, na které bych oba zemniče doporučil propojit, tak snadno dojdeme k závěru, že mezi svodem hromosvodu a uzemněním PEN bude větší rozdíl potenciálů a při úderu blesku bude tento rozdíl tak veliký, že nám vybouřkuje celý dům.
Odborníkům na fóru se omlouvám za zjednodušení, psal jsem to pro názornost stylem knihy Polámal se mraveneček.

Pane Milane, mám uzemnění PEN přívodního vedení do domku  v PRIS skříňi, která je vzdálena od uzemnění hromosvodu 35m. Podle mně je předpoklad nebezpečí od blesku menší, než při spojeni uzemnění hromosvodu s vodičem PEN elektroinstala ce domku .

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana