Mohu dospět k impedanci poruchové smyčky výpočtem?

<< < (2/4) > >>

Fuk Tomáš:
Citace: Jirka Š. Svejkovský  21.02.2011, 18:53

Překlenul bych jistič a jeho odpor (katalogový údaj) bych přičetl.

Nebo tak  :)

Rozmahel Vladimír:
Jistič je součástí skutečné poruchové smyčky. Nemá smysl měřit mimo něj. Změřte symyčku na jeho vstupu, nejlépe na místě uvažované poruchy, ve vypnutém stavu změřte ohmický odpor fázového vedení od jističe k místu poruchy, sečtěte odpor jističe dle katalogu a ověřený měřením.

Jirka Š. Svejkovský:
Šlusdrát je nedílnou součástí mojí revizácký výbavy. Poskytuje rychlé a účinné řešení v mnoha situacích. Namátkou, proudový chránič ...

Štefan Beláň:
Citace: Ján Pitoňák  21.02.2011, 18:40

Mne tiež nie, avšak nepoužívam eurotest a za 1A ističom som ešte nemeral.
Môj prístroj však používa pri meraní impedancii merací prúd  25A počas 10ms. Myslite, že by v tomto mojom prípade istič 1A už nemohol vybaviť? 

TO: Pitoňok

Za svou 32letou praxi jsem vystřídal již pěknou řádku měřících přístrojů. První byl český PU130, pak již jen samé zahraniční,  převáženě ABB. U této značky jsem zůstal dodnes. Nyní používám Profitest II. Za ta léta jsem měřil mnohokrát impedancí za jističi a proudovými ochranami od 0,1A, ale nikdy žádný jistič ani ochrana nevybavila.
Vybavení jističů nebo tepelných ochran při měření impedance přístroji určenými k tomuto měření by bylo jaksi proti logice. :)

Ján Pitoňák:
Citace: Štefan Beláň  21.02.2011, 19:21

Za svou 32letou praxi jsem vystřídal již pěknou řádku měřících přístrojů. První byl český PU130, pak již jen samé zahraniční, převáženě ABB. U této značky jsem zůstal dodnes. Nyní používám Profitest II. Za ta léta jsem měřil mnohokrát impedancí za jističi a proudovými ochranami od 0,1A, ale nikdy žádný jistič ani ochrana nevybavila.
Vybavení jističů nebo tepelných ochran při měření impedance přístroji určenými k tomuto měření by bylo jaksi proti logice. :)

Všetko je to o tom, aký prístroj sa použije, v akom režime, a aký je merací prúd. Ak sa nemýlim tak aj Eurotest 61557, ktorý používa autor otázky cenda101_1 má merací prúd min. 20A.
Môžem sa opýtať aký merací prúd používa Profitest II pri meraní impedancii ochr. slučiek, a či tento prístroj vyhodnocuje aj reálnu aj imaginárnu zložku impedancie? V katalog. liste som to totiž nenašiel. 

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana