Mohu dospět k impedanci poruchové smyčky výpočtem?

<< < (3/4) > >>

Jan Alin:
Citace: Štefan Beláň  21.02.2011, 19:21

Nyní používám Profitest II. Za ta léta jsem měřil mnohokrát impedancí za jističi a proudovými ochranami od 0,1A, ale nikdy žádný jistič ani ochrana nevybavila.
Vybavení jističů nebo tepelných ochran při měření impedance přístroji určenými k tomuto měření by bylo jaksi proti logice. :)

Eurotest 61557 mám a mohu potvrdit že při měření smyčky za jističem s velmi malou proudovou hodnotou dojde mnohdy k jeho vybavení, dokonce i "zkoušečka" Zerotest 46 dokáže při měření smyčky vybavit menší jistič. Nikdy jsem ovšem nezkoumal jestli vybavit má, bral jsem to jako samozřejmost že např.1A jistič může vybavit když přes něj proženu 20A měřícího proudu i když jen na velmi krátkou dobu.

Kamil Novák:
Citace: Štefan Beláň  21.02.2011, 19:21

Vybavení jističů nebo tepelných ochran při měření impedance přístroji určenými k tomuto měření by bylo jaksi proti logice. :)

A ono je v Profitestu uvedeno od jaké hodnoty a charakteristik y jištění lze impedanci smyčky měřit?
Neptám se s jakoukoli jízlivostí, ale čistě ze zvědavosti.
Taky jsem vyzkoušel za léta pár přístrojů, ale tuto informaci jsem ještě nikdy neviděl.  :-\

Ze zkušenosti s přístroji řady Eurotest/Instaltest mohu potvrdit, že jističe 1/B a pojistky 2A celkem spolehlivě reagují.

Jaroslav Hasala:
V současné době používám měřící přístroj PU 191, měřící proud je podle údajů výrobce cca 3,4 A, přístroj celkem spolehlivě vybavuje jističe cca od 0,5A (i v char. C). Osobně takové jističe při revizích propojuji.

cenda101_1:
 (poklona)  všem za odpověď, ty jističe 1/C tam byly čtyři a vybavily při měření všechny. Zkoušel jsem taky Zerotest 46 N a to samé. Takže z toho co jsem tak pročítal tak šlusdrát + odpor jističe dle katalogu a ověřený měřením. Dnes to zkusím a porovnám to s tím co jsem spočítal, myslím, že se o moc mýlit nebudu. Dělám revize něco přes půl roku, takže se pořád učím.

V tom rozvaděči s těmi jističi není hlavní vypínač, je to mimo téma, ale souvisí to s mojí revizí.Je to objekt určený pro osoby poučené. Rozvaděč má na štítku 32A. dle ČSN 33 2130 ed.2 7.6.15 je to špatně. Pročítal jsem tady na fóru diskuze o hlavním vypínači a moc jste se zde neschodli. Já se přikláním k tomu, že to závada je tudíž není schopna bezpečného provozu.Co myslíte vy?

Štefan Beláň:
Citace: Kamil Novák  22.02.2011, 01:23

A ono je v Profitestu uvedeno od jaké hodnoty a charakteristik y jištění lze impedanci smyčky měřit?
Neptám se s jakoukoli jízlivostí, ale čistě ze zvědavosti.
Taky jsem vyzkoušel za léta pár přístrojů, ale tuto informaci jsem ještě nikdy neviděl.  :-\
Ze zkušenosti s přístroji řady Eurotest/Instaltest mohu potvrdit, že jističe 1/B a pojistky 2A celkem spolehlivě reagují.

TO: Novák

Výrobce uvádí v technických parametrech (bod 16 - viz přiložený návod k obsluze),  že je možné měřit impedanci do 9,99 ohmů, což naprosto vyhovuje i pro jistič 1A. Celý měřící proces je automatický. Ve své praxi jsem maximálně (za normálního provozu bez poruchy) naměřil impedanci max. 7-8 ohmů. Při vyšších hodnotách impedance se měření přeruší, z důvodu nebezpečného dotykového napětí.

Další veškeré technické informace a parametry Profitestu jsou v příloze. :)

PS: Pokud dochází při měření jinými přístroji k poškození pojistek 1A a nebo vybavováním jističů 1A, je potom otázkou, zda je to správné a v souladu s platnými předpisy, a nebo, zda se jedná pouze o méně kvalitně SW ošetřený měřící přístroj, nebo dokonce "zmetek". Na to ať si každý odpoví sám. ::)

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana