Jak zapojit vodič 1,5mm2 Cu do jistice pred elektromerem?
Vladimír Přibyl:
Nemam s CEZem skusenosti, ale jak pisi Eonu asi nevadi, nedavno mi bylo receno dokonce, pokud je v poradku at si tam je nam to je jedno.
František Šohajda:
Citace
Nemam s CEZem skusenosti, ale jak pisi Eonu asi nevadi, nedavno mi bylo receno dokonce, pokud je v poradku at si tam je nam to je jedno.
Já jsem v regionu EONu a tam jim to vadí-nepřipojí! ;)
Radek Červený:
V distribuci E-ONu je jasný požadavek na jistič s barevným nezáměným označením páčky dle proudové hodnoty jističe. Což stará řada IJV, ITM, I... samozřejmě nemá. Pak záleží na vůli technika, zda to připojí, nebo ne. Pokud se šprajcne, nic nenařvete. Je to taková ruská ruleta.
Někdo si může dovolit jet dělat k zákazníkovi revizi na třikrát, já si toto třeba dovolit nemůžu, takže to udělám hned napoprvé tak, jak to má být. Je to samozřejmě věcí názoru.
Kvita Ladislav:
Citace: Radek Červený 26.01.2011, 08:30
V distribuci E-ONu je jasný požadavek na jistič s barevným nezáměným označením páčky dle proudové hodnoty jističe.
V připojovacích podmínkách E-ON je psáno:
Jistící prvek musí být opatřen nezáměnným označením jmenovité hodnoty proudu
(např. zvláštní barva ovládací páčky) a jeho vypínací charakteristik y.
V připojovacích podmínkách ČEZ je psáno:
Jistící prvek musí být opatřen nezáměnným označením jmenovité hodnoty proudu (např. zvláštní barva ovládací páčky nebo originální štítek s popisem parametrů od výrobce) a jeho vypínací charakteristik y.
Tím samozřejmě netvrdím, že tomuto vyhovují staré typy jističů ITV apod. Jen chci upozornit, že požadavek na jistič s barevným nezáměným označením páčky dle proudové hodnoty jističe není oprávněný.
Radim Strycharski:
Technik od EONu by měl jednoznačně požadovat nový jistič, protože v připojovacích podmínkách EONu jest psáno:
Tento materiál je určen pro odběrná zařízení uvedena nově do provozu a nebo
rekonstruovaná . Za rekonstruovaná zařízení se pro účely tohoto materiálu považují
rozšíření a úpravy stávajícího odběrného zařízení nn, které si vyžádají změnu jištění
před elektroměrem a dále také jakékoliv změny vyvolané požadavkem odběratele,
které si vyžádají potřebu úpravy technického vybavení v neměřené části el. rozvodů nn např. změna sazby apod.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana