Jak zapojit vodič 1,5mm2 Cu do jistice pred elektromerem?
Lubomír Jindra:
U ČEZu jim starší jističe nevadí, když je čitelný štítek. Dokonce jsem se setkal i s tolerancí jednoho HDO a relátek pro více elektroměrů (sociální byty - starší větší bytový dům města).
Jiří Buben:
V distribuci ČEZ je jasný požadavek na jističe před elektroměrem dle ČSN EN 60898 a ČSN 60947, což jističe ITV, IJV, ITM, IJM nesplňují protože byly vyráběny dle jiné ČSN.
František Šohajda:
Citace: Lubomír Jindra 27.01.2011, 06:45
U ČEZu jim starší jističe nevadí, když je čitelný štítek. Dokonce jsem se setkal i s tolerancí jednoho HDO a relátek pro více elektroměrů (sociální byty - starší větší bytový dům města).
V regionu EON jsem viděl na několika domech že HDO jistili přímo pojistky v HDO...
Někde zase příjímač HDO zapojen podle požadavků,zaplombován ale odvodní vodič pro spínání spotřebičů nebyl nikdy zapojen-ani tam nikdy nebyl...! Takže HDO roky a roky spínalo jen cívku elektroměru.
Lukáš Malík:
Citace: Lubomír Jindra 27.01.2011, 06:45
ČEZ dovoluje jedním HDO ovládat max. 3 stykače, tj 1 HDO pro 3 byty. Jinak starší jističe jim nevadí ani u nás, i když dá se říct, jak komu a jak se kdo vyspí ::)
Ondřej Šebesta:
Tak dnes tam prijel technik a zapojil to. Jen rikal ze to nezapoji protoze neni vyvedena faze na TAR civku elektromeru, jenze ten elektromer to mel v sobe, coz nemohl pochopit. A ze sou dva N vodice navic, oni ze svorkovnice vytahnou jen jeden a pak to na HDO propojuji. Pricemz schema zapojeni je nekde jinde :)
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana