Jaká je spotřeba tepelného čerpadla?

<< < (5/6) > >>

Robert Vozka:
Možná ten 1F elektroměr nevyhazovat a naopak přidak k němu další 2 také jednofázové. (uvidíte tím pádem i spotřebu na jednotlivých fázích). Také uspoříte nějaké místo - pokud rozvaděč nebyl původně plánován na podružné elektroměry případně s dostatečnou rezervou (která nikdy není dostatečná)

Ludek Novy:
Citace: Vít Rotrekl  30.12.2010, 20:41

ano měříte jednu spirálu, pokud je to zapojenu na tu co se spíná jako první, tak měříte ten největší odběr...
 jinak elektroměr na DIN lištu není taková palba...

Díky, konečně jsem v obraze. Určitě měřím tu, která se spíná jako první. Když totiž porovnám celkovou spotřebu se spotřebou TČ+spirála, vypadá to, že druhá a třetí nespíná téměř vůbec nebo vůbec.

Ludek Novy:
Citace: Robert Vozka  31.12.2010, 10:12

Možná ten 1F elektroměr nevyhazovat a naopak přidak k němu další 2 také jednofázové. (uvidíte tím pádem i spotřebu na jednotlivých fázích). Také uspoříte nějaké místo - pokud rozvaděč nebyl původně plánován na podružné elektroměry případně s dostatečnou rezervou (která nikdy není dostatečná)

Nevím, jestli jsem až takový nadšenec, abych měřil jednotlivé spirály zvlášť, i když by to bylo určitě zajímavé, když tak nad tím přemýšlím. Každopádně mám jednofázový elektroměr, který zabírá 4 moduly. Koukal jsem na odkazu od p. Rotrekla, že existuje i třífázový elektroměr, který zabírá také pouze 4 moduly, takže bych to viděl na ušetření místa spíš takto. Rozvaděč jsme stejně už zvětšovali, právě i kvůli elektroměrům. :o)

Vít Rotrekl:
co to je za elektromer? jednofázový a zabírá 4moduly, na webu co jsem psal, mají jednofázové elektroměrfy jednomodulové :)

Petr Liskar:
Citace: Vít Rotrekl  31.12.2010, 19:55

co to je za elektromer? jednofázový a zabírá 4moduly, na webu co jsem psal, mají jednofázové elektroměrfy jednomodulové :)

Pan Molý psal, že má Manelera 9902D...

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana