Je požadavek připojení bojleru přes zásuvku/vypínač doporučením nějaké ČSN?
Petr Mužík:
Citace: František Šohajda 12.12.2010, 06:55
PRE ani žádnému dodavateli nic mu není do toho jak má každý zapojený boiler....
Ten má na starosti jen správné zapojení elektroměru s dvoutarifem... ..např E ON už ani nechce revizi na elměrový rozvaděč, jen podpis toho kdo to montoval- a nemusí být ani OSVČ nebo něco jiného....
Stačí "Lojza" co má 5Oku....! (dance)
Myslím, že právě naopak, E.On má v přípojovacích podmínkách, že spotřebiče ač už přímotopné nebo aku, musí být v VT technicky blokovány, tzn., že zásuvka dle mého názoru není technické blokování - kdykoliv ji mohu vyndat a dát třeba přes prodlužku...Já osobně, když provádím revize na 2 tarif, tak pevné připojení u těchto spotřebičů vždy vyžaduji právě na základě připojovacích podmínek, a také při změně tarifu z 1 na 2 tarif, vždy byla od E.On požadována RZ, ta není vyžadována např. pouze u výměny jističe, tzn., bez většího záasahu do el. rozvaděče.
Václav 3:
Způsob připojení boileru jsem kontrolovat ještě nezažil, ovšem v případě přímotopů jsem viděl prolézt technika RZ celý dům a zkontrolovat všechny kusy včetně kontroly součtu příkonů.
Milan Hudec:
Pokud bychom se vrátili k původnímu dotazu p.Schwarze, pochopil jsem totakto:
Pokud není požadavek na vypínač v návodu k bojleru, nemusí tam být (alespon jsem takový normový požadavek v diskuzi nezaznamenal).
Fuk Tomáš:
Citace: František Šohajda 12.12.2010, 06:55
PRE ani žádnému dodavateli nic mu není do toho jak má každý zapojený boiler....
Jen do okamžiku, než po něm něco chcete - např. přiznání sazby D45d.
Petr Mužík:
...přesně jak píše kolega Fuk, pokud chci něco od dodavatele, musím pro to také něco udělat.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana