Může být hlavní vypínač umístěn v rozvaděči uprostřed mezi jističi?

<< < (5/6) > >>

Milan Hudec:
Citace: Štefan Beláň  29.11.2010, 21:59

TO: Hudec

Jako recese je to dobrý nápad. (jednicka)
Jinak mne nenapadá žádný rozumný argument pro toto umístění HLAvnÍHO vypínače. (plc)

PS: Pro admina - nechápu, proč robot mění velká písmena za malá? (doh)

Jeho umístěním "mezi dva nejteplejší jističe" jsem chtěl snížit o chlup jeho In, ale hl.vyp. at již čistý či coby ve formě jističe jsem vždy u těchto bytových rozvodnic viděl vlevo, případně v samostatné řadě.

midob:
Citace: Jan Franěk  29.11.2010, 21:26

PS: Bonega mi vyrobila atypickou hodnotu jističe, dle požadavků od dodavatele technologie. I proto jí rád používám.  (funny)

Bonega není špatná, ale asi ji v krizi dochází dech. Už jsem o ní dlouho neslyšel.

Fuk Tomáš:
Citace: Milan Hudec.  29.11.2010, 22:12

Jeho umístěním "mezi dva nejteplejší jističe" jsem chtěl snížit o chlup jeho In, ale hl.vyp. at již čistý či coby ve formě jističe jsem vždy u těchto bytových rozvodnic viděl vlevo, případně v samostatné řadě.

Dát ho doprostřed je opravdu divné. Ale k Vámi uvedenému účelu by mělo stačit dát hned vedle něj ten nejzatíženější ze zásuvkových jističů.

Milan Hudec:
 (poklona)  za Vaše odpovědi

Někdy technický problém vyřeší život sám, ti obyvatelé, co hodně křičí ztopili okna na chodbě, tudíž jističi před elměrem je zima a již nepadá (odhadem se z 25 stala 30A).

Štefan Katona:
Ja mám taký pocit, že aj bez toho ste tam mali prakticky 30A bez vypnutia. Istič nemá vypínať pri 1,13xIn, čo je pri 25A ističi niečo pod 30A +/- nejaka tolerancia. 1 hodinu može istič nevypnúť až 1,4-1,45In čo je 36A. Akože slušne preelektrizova ný byt  ;)

Asi si aj sám uvedomujete, čo je najideálnešie riešenie (v tomto prípade zvýšenie EM ističa na 32A),  mať tak preelektrizova ný dom niečo aj stojí a keď zákazník mal na tú investíciu, mal by rátať aj so zvýšením investície do odberného miesta.

Neviem ako je to "u vás na západe :)" ale nehrozí zákazníkovi pokuta za väčší odber ako je zmluvný?

PS: Čo sa týka ističa B23, tak selektivita pri preťažení bude fungovať, určite vám vypne prvý tento menší istič, len problém je, že sa bude častejšie vypínať ako istič pred EM.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana