Může být hlavní vypínač umístěn v rozvaděči uprostřed mezi jističi?
Milan Hudec:
Citace: Zdenek Hejčl 29.11.2010, 10:16
Tohle co chcete provézt je pěkná (zle). Pokud padá hlavní jistič přetížením v důsledku, že byt je hodně elektrizován je teda nutné zvýšit hodnotu jističe u elektroměru na 32 A. Doporučil bych zvážit užití přednostního relé. A tím eliminovat zatížení přívodu na únosnou mez hlavního jističe.
Jinak jsou do budoucna jen samé problémy - jak dlouho bude trvat než jistič vychladne? Trvale přetížená tepelná spoušť, nebo dlouhodobě zatížená na hranici svých možností to je (zle).
Taky jsem navrhoval, at si zvedne jištění, nicméně nehodlá momentálně investovat kačky.
V tom bytě mají měnit rozvodnici (jen rozvodnici) , tak vymýšlím alespoň nějaké řešení.
Zdenek Hejčl:
Tak bych předhodil cenu za vymýšlení a řešení v hodnotě ceny zvýšení rezervovaného příkonu.... (beach)
Ať si to majitel přebere. :D
Asi každé jiné řešení /bastl/ nebude moc dobré.
Jan Franěk:
A hlavně nefunkční, pokud chcete zachovat co největší možné využití předplaceného příkonu od distributora (norm)
Vždy to bude něco za něco. Buď si zajistíte selektivitu a příjdete tím potřebné ampéry, nebo se na to vykašlete a poslechnete to, co vám radí většina kolegů. Použijte vypínač místo jističe.
PS: Bonega mi vyrobila atypickou hodnotu jističe, dle požadavků od dodavatele technologie. I proto jí rád používám. (funny)
Milan Hudec:
Citace: Jan Franěk 29.11.2010, 21:26
A hlavně nefunkční, pokud chcete zachovat co největší možné využití předplaceného příkonu od distributora (norm)
Vždy to bude něco za něco. Buď si zajistíte selektivitu a příjdete tím potřebné ampéry, nebo se na to vykašlete a poslechnete to, co vám radí většina kolegů. Použijte vypínač místo jističe.
PS: Bonega mi vyrobyla atypickou hodnotu jističe, dle požadavků od dodavatele technologie. I proto jí rád používám. (funny)
Já skutečně nepotřebuji žádný vypínač bez toho, že by "neuměl" zároveň jistit.
Člověk, který v tom bytě bydlí prostě nemá peníze na vyšší In jestiče před elektroměrem , a když ho jde nahodit,tak pravidelně dostane přes hubu od ostatních obyvatel činžáku protože jim údajně leze do jejich prostor (jsou to takový ti velmi hluční obyvatelé), tak se mu snažim pomoci.
(poklona) za Bonegu - u nich jsem po In nepátral.
Štefan Beláň:
Citace: Milan Hudec. 28.11.2010, 19:51
Nikde jsem nenašel, že by nemohl, (snad nějaká ustanovení o přehlednosti)?
TO: Hudec
Jako recese je to dobrý nápad. (jednicka)
Jinak mne nenapadá žádný rozumný argument pro toto umístění HLAvnÍHO vypínače. (plc)
PS: Pro admina - nechápu, proč robot mění velká písmena za malá? (doh)
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana