Jak správně nazvat a označit vodič, který slouží jako PEN i PE?

<< < (5/11) > >>

Milan Hudec:
V tom bytě bydlí kamarád, ne já, s tou instalací nemam co společnýho, mimo to, že jsem byl požádán, abych to omrknul až to bylo vše hotové.No a jelikož jsem zjistil,že takto bylo předěláno mnoho instalací, vznesl jsem zde dotaz, kdybych se s tím měl potkat "naostro".

Že je tahán třídrát? - taky jsem se trochu zarazil.....,  odpověd neznám, spíš jen tuším - mnoho elektrofirem nemá toto ještě zažité.

Radek Červený:
Citace: Milan Hudec.  28.11.2010, 20:19

Že je tahán třídrát? - taky jsem se trochu zarazil.....,  odpověd neznám, spíš jen tuším - mnoho elektrofirem nemá toto ještě zažité.

No nevím nevím, ten požadavek na třífázové provedeníje dnes starší více jak dvacet let  ;D

IM:
Citace: Martin Mlkar  28.11.2010, 17:30

Ale ono je to jinak.
TN-C-S funkce středního a ochranného vodiče je v části sítě sloučena do jediného vodiče.
TN-C - funkce středního a ochranného vodiče je v celé síti sloučena do jediného vodiče.
TN-S - v celé síti se užívá odděleně vedeného ochranného vodiče

Uvažujete správně. Kdyby se ze sítě TN-C měla vytvořit TN-S, muselo by se měnit zapojení až u transformátoru .
Byla už o tom tady polemika.

Milan Hudec:
Citace: Radek Červený  28.11.2010, 20:24

No nevím nevím, ten požadavek na třífázové provedeníje dnes starší více jak dvacet let  ;D

Výměnu jen za třídrát vídám ale celkem běžně, Vy ne?

Jan Franěk:
Ano, a taky vídám spoustu řidičů, co jezdí obcí 80tkou, předjíždějí tam kde se nesmí a během řízení jsou schopni telefonovat a zapalovat si u toho cigaretu.

Ale je to v pořádku? Jestli to vidím jinde, neznamená to, že budu vše slepě opakovat a myslet si, že to tak má být.

Podle mne má být jasné rozdělení PEN a PE . Ve své podstatě mi je jedno, jestli to bude v rámcí jedné svorkovnice, nebo jestli použiju dvě. Osobně používám dvě. Jde o to jasné rozdělení i na jedné svorkovnici. To také občas potkávám a nemám s tím osobně problém. Osobně používám i samolepku PE a PEN k určení svorkovnic.

A teď k TN sítím.
Pokud budu psát revizi jen na instalaci bytu, tak budu psát o síti TN-S. Když o instalaci, včetně přívodu, tak (pokud bude TN-C) o síti TN-C-S. Když jen na přívod, tak v případě 4 žil v kabelu TN-C

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana