Jak správně nazvat a označit vodič, který slouží jako PEN i PE?
Martin Mlkar:
Omlouvám se, že opakuji svůj dotaz ale v jaké normě se píše, že jestliže jednou soustavu rozdělím tedy TN-C-S (a vedu dále "TN-S" - L1,L2,L3,N,PE) už nesmím připojit TN-C (L1,L2,L3,PEN)?
Jan Alin:
Citace: Martin Mlkar 28.11.2010, 23:05
Omlouvám se, že opakuji svůj dotaz ale v jaké normě se píše, že jestliže jednou soustavu rozdělím tedy TN-C-S (a vedu dále "TN-S" - L1,L2,L3,N,PE) už nesmím připojit TN-C (L1,L2,L3,PEN)?
Zkuste přemýšlet, je to jako kdyby jste se zeptal kde se píše v pravidlech silničního provozu že se nesmím rozjet přímo proti zdi a narazit rychlostí 125,8km/h. Malou nápovědou by mohlo být to že se nesmí za místem rozdělení N a PE opět spojit, proč asi?
Jirka Š. Svejkovský:
ČSN 33 2000-5-54 ed.2, článek 543.4.3
Martin Mlkar:
Jediné co mě napadá je ČSN 33 2000-5-54 546.2.3
Martin Mlkar:
Pan Švejkovský byl rychlejší a s ed.2 - děkuju. Prakticky se tam píše to samé. Takže když mám soustavu TN-C-S (L1,L2,L3,N,PE) a chtěl bych za to zapojit např. žárovku 2 vodiče (L1,PEN) tak to nesmím. Tedy za případu, že již do rozvaděče je zavedena soustava TN-C-S (L1,L2,L3,N,PE podle mě a pana Fraňka TN-S podle normy stále TN-C-S).
Citace: Jan Alin 28.11.2010, 23:13
Malou nápovědou by mohlo být to že se nesmí za místem rozdělení N a PE opět spojit, proč asi?
No přemýšlím, přemýšlím co by se mohlo stát..... , co je špatně :'( Nechci a nebudu to nikdy dělat ale chtěl bych vědět proč je to špatně.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana