Není povinná instalace hromosvodu v rozporu s ústavou?

<< < (3/5) > >>

Jiří Schwarz:
Tak to vypadá, že mám pomalu dorůstá další "vlna" odborníků, kteří budou podporovat stav, který se mi moc nelíbí: Není důležité, kdo má pravdu, důležitější je kdo o svém "výkladu pravdy" přesvědčí soudce!

----------
Co takhle věnovat se problematice povinného "návodu na první pomoc při dopravní nehodě",  zpracovat statistiku kolika lidem studium návodu pomůže a kolik lidí to naopak bude zdržovat, když budou mít strach postupovat podle nejlepšího vědomí a svědomí, ale budou nejprve studovat jak mají pomoci?

František Šohajda:
To je jen "školní" cvičení jak píše kol.FUK....
Budoucí právníci se to musejí nějak naučit!! :(

Tak jak my jsme se učili zapojovat obtížné schémata...... nakonec málokteré zapojení fungovalo...
To bude podobné i u budoucích právníků.... (beach)

Miroslav Minařík:
Citace: Bambus  24.11.2010, 05:52

Instalace hromosvodu na budově je otázkou duševní hygieny každého jedince . U domku za min 5mil zvažovat tak důležitou věc je absurdní .

(jednicka)

To chce vytesat hodně velkým písmem!

Pavel Horský:
Citace: Jiří Schwarz  24.11.2010, 07:51

----------
Co takhle věnovat se problematice povinného "návodu na první pomoc při dopravní nehodě",  zpracovat statistiku kolika lidem studium návodu pomůže a kolik lidí to naopak bude zdržovat, když budou mít strach postupovat podle nejlepšího vědomí a svědomí, ale budou nejprve studovat jak mají pomoci?

Já bych návod nikterak nezatracoval.
Minulý pátek jsem s manželkou asistoval u dopravní nehody, kde kamion vytlačil ze silnice tranzita, ten vjel mimo vozovku, přerazil silný strom a dodávka skončila na střeše.
Byla už tma, okolo skákalo asi 6 lidí, pomocníků z pojíždějících aut a nikdo z nich vlastně nevěděl, co má dělat. Byli bezradní. Manželka je zdravotní sestra a tak jako jediná věděla, jak postupovat při zraněních která měl řidič.

Václav 3:
to kol. Horský:

Chválím vás i Vaší paní, protože lidí ochotných skutečně pomoci je málo, zato nezodpovědných, kteří dělají, že nic nevidí a raději jedou dál,  přibývá. Ovšem na rozdíl od Vaší paní - zdravotní sestry, která předpokládám vystudovala odbornou střední zdravotní školu a pak byla a stále je v kontaktu s problematikou, jsou laici, kteří se něco dozvěděli o první pomoci naposledy v autoškole, byť s oním novým letáčkem v ruce, úplně k ničemu. 

Neodbornou první pomocí se dá také dost a trvale ublížit. Tím se nechci zastávat teorií, že první pomoc je k ničemu a že se do ní nikdo, kdo není lékař, nemá pouštět, bylo by ale asi výrazně lepší  natočit  návody jak postupovat při nejčastějších  typech úrazů, vznikajících při autonehodách a ty vysílat  např. v ČT místo zrušené akce Nemyslíš-zaplatíš. Pročítání letáku s návodem co dělat až  v okamžiku, když se něco stane, mi připadá nanic. Většina nehod se stává v nepříznivém počasí, v mlze, dešti, sněhu a v noci, kdy není ani vhodná doba pro studování nějakého papíru.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana