Jak zapojím motor od rolety aby se po 3. minutě roleta zavřela?
Jiří Schwarz:
Citace: Bambus 01.11.2010, 19:44
PS : docela bych chtěl být u toho až si někdo povyběhne ze dveří jen tak pro cokoliv a roletka se za ním automaticky zavře .
A proto Flajzar (a několik dalších prodejců) nabízí za přijatelnou cenu čtečky otisků prstů F007.
Bambus:
A proto Flajzar (a několik dalších prodejců) nabízí za přijatelnou cenu čtečky otisků prstů F007.
To je pravda , za pár kaček to koupíte i u Hormannu ale když už tak bych raději dál přednost klávesnici . V jednoduchosti je ta síla .
Jinak životnost toho pohonu vzhledem k namontování na hlavní domovní dveře to bude taky asi bašta .
Martin Kurka:
PS : docela bych chtěl být u toho až si někdo povyběhne ze dveří jen tak pro cokoliv a roletka se za ním automaticky zavře . .....
Jinak životnost toho pohonu vzhledem k namontování na hlavní domovní dveře to bude taky asi bašta .
Já též bych byl vděčným divákem v těchto případech i v případě, kdy nepůjde soudruh proud, nebo vypadne pojistka v pohonu a vy budete dobývat vlastní obydlí.
Možná by bylo lepším řešením než superinteligen tní časová automatika dát mikrospínač na závoru zámku. Automatické zatažení rolety - směr dolů - by nastalo po zamčení dveří.
Mělo by to však své nevýhody - byl by to skvělý indikátor pro zloděle, že není zamčeno, riskovalo by se uříznutí klíče roletou při zaseknutí klíče v zámku během zamykání a možná by vadila funkce, že pokud někdo zamkne zevnitř, zatáhla by se roleta také.
O tom že by mělo být zabezpečení chodu pohonu při otevřených dveřích , a zabezpečená spodní hrana vrat / roleta je namontována jako vrata / ani nemluvě . Že jste se stal výrobcem je jasné a že by jste měl dodržet EN 12 345 je také jané . Ne kvůli vám , ale kvůli těm nájemníkům aby se na vás nevozili až se něco stane .
O těchto slovech hodně přemýšlejte. Jste výrobce - i když si to budete montovat dohromady z komponent sám. Chtělo by to zvenčí minimálně alespoň tlačítko nouzového zastavení rolety pro směr dolů, protože bezpečnostní lišta na roletu půjde dát asi těžko. A i dálkový povel pro zatažení rolety by bylo více než vhodné blokovat od zavřených, nebo zamčených dveří. Je sice fakt, že dle mého odhadu polovina montážních firem bran, pohonů dveří a rolet je nejen nepoznamenaná elektrikou, ale i jejich normou-živitelkou jako zmiňovaná EN 12 345 a vše řeší metodou červený drát na žlutý a sem čokoládu a izolačkou zamotat - jenže i na ně dojde a navíc oni přece jen montují cosi co u výrobce bylo ještě bezpečné.
Samozřejmě nejideálnějším řešením je originál ŘJ pro rolety a to už dnes taky nestojí majlant , můj odhad do 6-7 tis i s ovladačem / Somfy/
Tak tak, sečtěte si cenu Vaší práce a investice co jste do toho už vrazil.
vasekaro:
Pro pana Kurku.
Té rolety se nebojím dle EN 12345,protože ten motor má koncové vypínače na sílu,tzn.i kdybych si sednul pod roletu ,tak se ta roleta při dojezdu na jakoukoliv zábranu zastaví.Síla se nastavuje imbusním klíčem.Věřte nebo ne ,ale 6 letý kluk vlastní rukou tu roletu zastaví.Ty motory nemají žádnou sílu,protože není potřeba.Není třeba bezp.lišty apd. o tom jsem přesvědčen.Jin é je to u garážových vrat,které taky mám na motor.
Díky za další nápad s tím mikrospínačem. Jinak se nebojím,že by se zavřela roleta a já nebo jiný zůstal venku.S tím souvisí i výpadek proudu.V domě vždy 100% někdo je!
Souhlasím s vámi co se týče montážních firem.Konkrétn ě mně to elektricky zapojoval ...(dráty omotal průsvitnou izolepou na papíry),tak jak píšete.Hrůza hrůzoucí,když firma odjela,tak jsem si to celé předělal!
Tady jsem našel ovl.jednotku.N evím ale jestli bude kompatibilní s ovladači Jablotron.Čeká m na odpověď.
Bezd.ovl.Jablo tron ovládám více věcí(automatizace domu)v četně alarmu,brána venku,garáž a té rolety.Když by šla ta jednotka nakódovat,tak si myslím že je to nejlepší řešení.Umí po čase aut.zavření.
Bambus:
No , výpadek proudu by se dal nějak vyřešit ,třeba pohonem s napájením na 24V kde zálohování není až taková věda . Porucha pohonu nebo prasklá tažná péra = kde nepomůže lidský um natuti pomůže hrubé násilí .
Jinak s těmi 50% jste to dost podcenil .Jsem z oboru a mohu říct že jich bude tak 80% . To že zapojuje kde kdo - budiž , to se dá naučit a je to vcelku stále stejná opakovačka . Ovšem štábní úprava instalací je v 70% pěkný pomlaskáníčko .
Na druhou stranu si za to mohou lidi sami , chtějí to levně - mají to mít .
Vždycky mě potěší když si lakomka naběhne a stojí ho to potom jednou tolik .
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana